Hlavní obsah

Jágr se sešel s primátorem Kladna. Ztráta dotace je velká rána, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno) v neděli poměrně ostře kritizoval poměry u hokejových Rytířů. Sepsul také majitele Jaromíra Jágra, jenž by podle něj měl odstoupit. Město zároveň uvedlo, že v rozpočtu nově nepočítá s pětimilionovou dotací pro A-tým. „Nezastírám, že je to pro nás velká rána,“ přiznal po středečním jednání s primátorem Jágr.

Byl jsem hodně nervózní, bál jsem se, říká Jaromír Jágr o ceremoniálu v Pittsburghu a vyhlíží MS, kde ho čeká další pocta, na kterou zapomněl. Video: Sport.cz

 
Článek

„Přišlo to bez varování a komplikuje nám to skládání rozpočtu na další sezonu. Ani tak se nic nemění na našem plánu udělat maximum, abychom udrželi extraligu, vytvořili na další ročník konkurenceschopný tým a dosáhli lepších výsledků. Už kvůli těm, kdo nám podporu zachovávají, čehož si vážíme,“ uvedl Jágr.

S Volfem se majitel Rytířů sešel ve středu. Kromě poměrů v A-týmu a dotace spolu projednávali také další palčivé téma hokejového klubu, a to mládež. Rytířům totiž reálně hrozí, že přijdou o statut akademie a tím pádem také o peníze z hokejového svazu. Druhý rok v řadě se junioři trápí až ve druhé nejvyšší soutěži. Loni ji zachraňovali, letos se nedostali ani do play off. Dorostenci se pak tak tak udrželi v extralize.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Mladá Boleslav, Jaromír Jágr sleduje zápas z tribunyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Podle Volfa je sportovní návrat do extraligy juniorů v nedohlednu a město reálně zvažuje odkup licence od jiného celku. „Jeví se to jako jedna z mála možností, jak vystoupit z bludného kruhu. Extraliga juniorů je totiž pro mládež i celý klub zásadní a sportovní cestou v tuto chvíli v podstatě nedosažitelná. Ale přijde mi, že to chceme jen my (město). Velmi bych ocenil, pokud by s obdobným nápadem přišel přímo sám Jaromír,“ uvedl Volf.

Jágr ve středu uvedl, že mládež je i jeho prioritou. „Po dohodě s městem loni došlo ke změně, která slibuje obrat k lepšímu. Nové vedení spolku, který mládež řídí, odvádí dobrou práci, která se ale projeví až časem. I díky pomoci města se dětem zlepšily podmínky a  investuje se do zázemí stadionu. Obě strany vědí o tom, že je stěžejní mít extraligu juniorů. Nejen tím, že přestanou odcházet hráči, ale i tím, že áčko bude moci sahat do vlastních zdrojů a dávat příležitost svým odchovancům,“ uvědomuje si hrající majitel Rytířů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.