Hlavní obsah

Jágr selhal a Kladno pak tvrdě pykalo. Na gól majitel Rytířů čeká už 11 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve dvanáctém utkání, do kterého v probíhající extraligové sezoně nastoupil, se hrající majitel Kladna Jaromír Jágr gólu nedočkal. V úterý na ledě Karlových Varů mu však byl nejblíže, jenže jednapadesátiletého nestora vychytal parádním zákrokem gólman Energie Dominik Frodl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágr neproměnil sólový únik.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

39. kolo: Karlovy Vary - Kladno1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Ve 23. minutě utkání za stavu 1:1 našel Richard Jarůšek přesným pasem Jágra, který převzal puk ve středním pásmu a mířil zcela sám na karlovarského brankáře. Rozhodl se pro kličku do bekhendu, Frodl však jeho úmysl přečetl a ukryl kotouč do lapačky.

Jágr obrátil oči ke stropu haly a zamířil na střídačku, kde ještě vestoje sledoval na kostce nad ledem opakovaný záběr své neproměněné tutovky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho čekání na gól se tak dál natahuje. Naposledy v soutěžním zápase skóroval před jedenácti měsíci, kdy 26. února loňského roku jeho trefa neodvrátila domácí porážku Rytířů 1:2 s Vítkovicemi. Od té doby vyšel osmnáctkrát gólově naprázdno. Ve 12 zápasech aktuálního ročníku zapsal čtyři asistence.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary - Kladno 2:1 (24. Beránek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V Karlových Varech mrzel Kladno Jágrův nezdar o to víc, že hned o půl minuty později využil domácí Ondřej Beránek přesilovku a zaznamenal nakonec vítězný gól. „Tahle využitá přesilovka nám zvedla sebevědomí. Měli jsme tam další příležitosti při hře v útočném pásmu, ale na druhou stranu nás podržel Dominik Frodl při nájezdu Jaromíra Jágra,“ zmiňoval karlovarský asistent trenéra Václav Eismann právě Jágrův únik.

Rytíři po prohře 1:4 čekají na vítězství už devět zápasů a zůstávají připoutáni u dna tabulky. A protože předposlední Mladá Boleslav v úterý nečekaně zdolala Spartu, ztrácí na ni Kladenští už pět bodů (mají tři zápasy k dobru).

Reklama