Hlavní obsah

Takhle válí Jágr! Vztek i fantazie na puku. Kouč je nadšený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bez jednoho dne naskočil do ostrého zápasu po rovných osmi měsících. V Pardubicích navíc za své hokejové Kladno hned zapsal asistenci. Těsné porážce 3:4 s lídrem extraligy ale Jaromír Jágr nezabránil. Trenér Otakar Vejvoda si ale jeho přínos pro tým pochvaloval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágrův první zápas po návratuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Pardubice - Kladno

Ve svém prvním utkání po 243 dnech strávil Jágr na ledě bez šestnácti sekund rovných 14 minut. Střídání příliš neprotahoval a snažil se nebýt na ledě ve stejné chvíli, kdy nastupovala největší hvězda Dynama Lukáš Sedlák. Jágr duel odehrál v druhém útoku po boku Jakuba Strnada a Jaromíra Pytlíka.

Jednou pykal na trestné lavici za sekání a po jeho vyloučení Kladno kapitulovalo. Při odjezdu na lavičku hanby se čílil na rozhodčí. Jeho soupeř Martin Bučko totiž v souboji o puk podle Jágra nedržel hokejku dostatečně pevně, což sudí dle kladenského útočníka nebrali v potaz.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágrův první bod, asistoval u branky StrnadaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Vidět byl ale také směrem dopředu. Ve 25. minutě vstoupil s kotoučem na holi do pásma a jeho nepříjemnou střelu vyrazil pardubický Klouček jen před Strnada, který skóroval. Pro hrajícího majitele Rytířů se jednalo o 99. asistenci v jeho extraligové kariéře a první bod od letošního února, kdy vstřelil jedinou branku Kladna v 50. kole proti Vítkovicím.

„Hrál výborně. Na svůj věk je pořád fantastický na puku v útočné třetině. Přesně to od něj očekáváme,“ uvedl po utkání kladenský trenér a sám bývalý vynikající útočník Otakar Vejvoda.

Jágrova asistence Kladno nastartovala. Středočeši touto trefou na ledě silného soupeře snižovali na 1:3 a během druhé třetiny stihli ještě vyrovnat. Minutu před koncem prostředního dějství ale kapitulovali ve vlastní přesilovce a export byť jediného bodu se nakonec nekonal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Rytíři Kladno 4:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vejvoda po utkání chválil pohyb svých svěřenců, přestože se dostali do tříbrankového manka. „Byli jsme spokojení s pohybem. Zatlačili jsme na jejich obránce a vynutili si vyrovnání. Bohužel jsme pak inkasovali v přesilové hře vítězný gól,“ hodnotil kladenský trenér porážku.

Zatímco Rytíři nasadili do hry svého majitele, v obraně Pardubic se prvně představila jejich čerstvá posila, obránce Libor Hájek. Ten tvořil druhý pár s Janem Košťálkem a při svém debutu odehrál přes 22 minut. Hodně prostoru dostával v oslabení a úkol splnil, protože Kladno z pěti výhod ani jednou neskórovalo.

Hru speciálních formací si pochvaloval domácí asistent trenéra Marek Zadina. Jinak ale přiznal, že mělo Dynamo výpadky. „Ve hře pět na pět jsme měli slabší chvilky, kterých se musíme vyvarovat. Po srovnání nás stálo spoustu sil, abychom dotáhli zápas do vítězství,“ uvedl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články