Hlavní obsah

Jágr v ráži! Ve druhém finále proti Jihlavě se i pral

Kladno

Na ledě opět strávil více než devatenáct minut, dvakrát vystřelil na jihlavskou bránu, do statistik se ovšem v neděli zapsal jen čtyřmi trestnými minutami. Jaromír Jágr bojuje se svým Kladnem o postup do extraligy, ve druhém finále první ligy se přitom hbitě zapojil i do potyčky!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Daniel Kolář a Daniel Bukač z Jihlavy.

Článek

Devětačtyřicetiletý hrající majitel Rytířů si o víkendu radosti neužil, jeho tým prohrál doma oba duely a na Vysočině ho čeká šichta. Legendární křídelník si navíc ze sobotní první partie odnesl krvavý šrám v obličeji a v nedělní odvetě byl v ráži, když se na konci druhé třetiny dostal do konfliktu s Janem Strejčkem.

Obránce Dukly dohrál Jágra u zadního mantinelu, což velikána světového hokeje rozohnilo. Sedmadvacetiletého zadáka složil zezadu k zemi a uštědřil mu několik ran. Oba aktéři nakonec shodně vyfasovali za hrubost dvouminutový trest, daleko veselejší náladu měl ale po utkání Strejček.

Boj nejlepších dvou mužstev základní části nabízí spoustu emocí. Není divu, zápolí se o hodně. Kladno zmizelo z extraligové mapy loni, Jihlava na ní schází už tři roky. Jisté je, že jedna z tradičních hokejových bašt se za pár dnů dočká vytouženého návratu. Dukla vede v sérii 2:0 na zápasy, třetí utkání je na programu ve středu na Vysočině.

Reklama

Související témata: