Hlavní obsah

Jágrův návrat? Nejsmutnější je, že nejlepšímu je padesát, řekl kouč Kladna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně 230 dnů Jaromír Jágr nehrál soutěžní zápas a za dva měsíce oslaví 51. narozeniny, přesto patřil po delší pauze hned po svém návratu na led k nejlepším kladenským hráčům. "To je na tom nejsmutnější," poznamenal kladenský kouč Pavel Skrbek. Ikonická "68" si připsala dvě asistence. Prohře Rytířů 3:7 na ledě Bílých Tygrů však nezabránila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach z Liberce, Jaromír Jágr z Kladna a Petr Kolmann z Liberce v akci.

Článek

Jágrův comeback zaskočil mnohé a jeden z nejlepších hráčů historie překvapil v 50 letech i výkonem. Však po zápase převzal cenu pro nejlepšího hráče svého týmu.

„Pro hodně lidí asi bylo překvapením, že naskočil," přiznal liberecký útočník Michael Frolík. Jágr se vrátil na led, aby posílil středočeský tým zasažený virózou. Ještě v sobotu trénovala polovina mužstva...

"Bylo vidět, že pořád patří k nejlepším na ledě. Z vlastní zkušenosti vím, že není vůbec lehký do toho po tak dlouhé pauze naskočit. Myslím, že to zvládl výborně. Klobouk dolů před ním," ocenil „68" kladenský rodák Frolík, jenž byl k Jágrovi díky svému talentu v mládí přirovnáván a přezdívalo se mu „Baby Jágr".

„To už je hodně dávno, co se tohle říkalo. Tehdy to bylo příjemný. Jsme ze stejného města a když jsem vyrůstal, byl mým vzorem. Je vidět, že ten potenciál byl pro mě nesplnitelný. Už jsem ani nečekal, že si proti němu ještě zahraju. Podal výborný výkon a myslím, že může hrát pořád dál, což je neuvěřitelný," doplnil Frolík, který si stejně jako „originál" rovněž připsal kanadský bod za nahrávku.

Jaromír Jágr pod Ještědem odehrál 15 minut a 2 vteřiny. V přesilovce 3 minuty a 40 vteřin. Zaznamenal dva kanadské body za dvě asistence. Kváču v liberecké brance zaměstnal dvěma střelami, párkrát mířil mimo. „Klobouk dolů před ním," prohodil autor dvou branek Bílých Tygrů Tomáš Filippi.

Jágr poprvé pálil hned při svém prvním střídání ve druhé minutě. Po jeho pokusu z mezikruží ve 37. minutě pak padl Filip snížil na 2:3. Mimochodem Jágr se tak stal prvním hráčem, který v historii extraligy bodoval po 50. narozeninách.

„Džegr je ikona, to všichni vědí. Klobouk dolů, že ještě pořád hraje a myslím, že se na ledě neztratil," okomentoval Jágrův comeback liberecký kouč Patrik Augusta. Pě minut před koncem se podílel i na třetí brance Rytířů v přesilové hře.

„Když je na ledě, je přínosem pro všechny hráče, protože trochu pookřejí. Ale nejsmutnější na tom je, že našemu nejlepšímu hráči je padesát let. To mluví za vše," připustil zklamaně jeden z koučů Rytířů Pavel Skrbek, jehož tým ztratil na delší dobu kvůli zlomené noze Jakuba Klepiše.

Reklama