Hlavní obsah

Jágr se bál kontumace. Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo, vysvětlil svůj comeback

Legendární „68“ je zpátky! Jaromír Jágr v neděli v Liberci naskočil přesně po 230 dnech na led do soutěžního zápasu. „Jen jsem doplnil sestavu,“ vysvětlil Jágr, jehož tým v uplynulých dnech skolila viróza. Přesto dva měsíce před 51. narozeninami zaznamenal za Kladno dvě asistence a byl vyhlášen jeho nejlepším hráčem. Rytíři však na hřišti Bílých Tygrů padli 3:7.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna během předzápasového rozbruslení na ledě Liberce.

Článek

Comeback se očekával po Novém roce ve speciálním zápase Rytířů v retro dresech, přišel však ještě před Vánoci. Již před utkáním naznačil návrat legendární „68" do zápasu Tomáš Plekanec, který na Instagram pověsil video s místem připraveným pro Jágra. Kladenský majitel se pak objevil ve čtvrté formaci s Procházkou a Beranem, hrál přesilové hry a nahrál na dva góly.

Kdy se rozhodlo o tom, že v Liberci nastoupíte?

V plánu to nebylo. Když jsme zjistili, že nám Liberec neodloží zápas, což bylo v pátek, na tréninku jsme měli deset hráčů. V sobotu nás bylo dvanáct a hrozilo, že to bude kontumačně. Nechtěl jsem, aby to tak dopadlo. Chance liga se hrála předtím, takže by nám těžko někdo půjčil hráče. Jen jsem doplnil sestavu.

Jak jste se připravoval?

Chodím občas jako trenér, ale poslední dva tréninky jsem byl, protože nás bylo devět deset. Je těžký chodit s mužstvem, protože jsem dvaadvacátý jednadvacátý a kdybych se tam střídal, tak akorát nahlodám trénink, což není dobrý pro hráče ze třetí čtvrté lajny. Takže jsem netrénoval.

Nastoupíte i v dalších zápasech po reprezentační pauze?

Nepočítal jsem s tím, nevím. Klépovi (Klepišovi) zlomili nohu, takže bude měsíc a půl pryč... Uvidíme. Musíme se s tím nějak poprat.

Jak se po zápase cítíte fyzicky?

Úplně v pohodě. (usměje se) Moc nejezdím, jsem v útočné třetině, tam nepotřebuješ bruslit.

Prohráli jste, ale jste spokojen alespoň se dvěma asistencemi?

Kdybych hrál na body... (odmlčí se) Tyhle věci jdou mimo mě. Samozřejmě jsem myslel, že můžeme překvapit a měli jsme nějaký šance. Párkrát jsme je tam zavřeli, ale jsme prostě nedůrazní. Hlavně v naší třetině. Musíme na tom zapracovat. Udělali jsme chyby. Musíme hrát jednodušeji. Jak se dostaneme do naší třetiny, musíme to hned vyndat ven. Jsme v tomhle hrozně nezodpovědní a pomalí. Musíme být více agresivnější.

Reklama