Hlavní obsah

Jak Sparta chtěla fanouškům Olomouce platit vlak aneb O Sophiině volbě mezi fotbalem a hokejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bude to v neděli 30. října pro fanouška Sparty poměrně těžká volba. Upřednostnit od 16 hodin zápas hokejové extraligy proti Olomouci, nebo zajít o dvě hodiny později na utkání fotbalové ligy se Slováckem? Vskutku Sophiina volba, stihnout oba duely celé je nemožné. Snaha pražského hokejového klubu o dřívější start utkání 16. kola extraligy přišla vniveč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pražská O2 arena, v níž hraje své domácí zápasy hokejová Sparta.

Článek

„Ve spolupráci s fotbalovou Spartou jsme vynaložili maximum úsilí pro to, aby si fanoušci mohli užít dokonalou neděli na obou sparťanských stadionech. Veškeré plány na úpravu začátku hokejového zápasu bohužel ztroskotaly na odmítnutí ze strany soupeře z Olomouce," informovala hokejová Sparta na svých sociálních sítích.

Negativní postoj hanáckého klubu má jediný důvod. Zato ale dost zásadní. Olomouc se totiž na zápas v pražské O2 areně rozhodla cestovat speciálním vlakovým spojem, v němž pojedou hráči spolu s fanoušky. Jeho odjezd je naplánován na 10:45 z olomouckého hlavního nádraží.

„Se Spartou jsme jednali, hledali jsme řešení vhodné pro ni i pro nás. Chtěli jsme se domluvit na čase 14:45, na který bychom byli schopni začátek zápasu posunout. To prý ale Spartě nevyhovovalo a trvala na 14 hodinách," vysvětluje pro Sport.cz press manager Olomouce Tomáš Schmiedt.

Jeho slova potvrzuje i hokejová Sparta, která však ústy svého tiskového mluvčího Marka Táborského doplňuje další zajímavosti ze zákulisního vyjednávání. „Olomouc byla ochotná přistoupit na start zápasu ve 14:45 za podmínky zaplacení celého vlakového výjezdu pro jejich tým a příznivce. To by se však našemu klubu finančně jednoznačně nevyplatilo, proto jsme nabídli polovinu vyžadované částky," uvedl Táborský.

„Po analýze ticketingového oddělení jsme byli ochotní zaplatit celou částku pouze v případě startu zápasu ve 14:00, kdy by bylo reálné, že se náklady alespoň vyrovnají díky účasti více sparťanských fanoušků v O2 areně. Pouze v tomto případě by měli naši fanoušci dostatek času na pohodlný přesun na stadion na Letné. Věříme, že jakékoliv budoucí přesuny zápasů už proběhnou bez problémů ke spokojenosti všech stran," dodal sparťanský tiskový mluvčí.

„První nabídka, že by nám byl vlak zaplacen, přišla ze strany Sparty. To vůbec nebylo z naší hlavy. Odpověděli jsme, že to bereme, ale že zápas musí začínat ve 14:45. Dříve bychom to nebyli schopni organizačně stihnout. České dráhy by nám navíc nedaly časový koridor, protože nejedeme klasickým spojem, ale speciálním vlakem jen pro nás. Nebylo to tedy tak, že bychom si my diktovali, že chceme hrát ve 14:45 a Sparta nám ale zaplatí vlak. Chtěli jme Spartě vyjít vstříc, ale ne s časem 14:00, ale o 45 minut později," vysvětluje marketingový manažer olomouckého klubu Simon Vejtasa.

Když krachl dřívější začátek hokejového duelu, nabízí se otázka, proč nemohlo naopak později odstartovat utkání 14. kola fotbalové ligy mezi Spartou a Slováckem.

„Ligová fotbalová asociace má s O2 TV domluvený pevně daný časový slot hlavních vysílaných zápasů v televizi. V zimním období jsou výkopy utkání v 15:00 a v 18:00. Ve fotbale máme podmínky asi o něco striktnější, než jaké jsou v hokeji," ujasňuje pro Sport.cz šéf komunikace fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.