Hlavní obsah

Skončí Kempný v NHL a posílí Spartu? Zájem máme velký, je to jen na něm, připouští Ton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před startem sezony sportovní manažer hokejové Sparty Petr Ton avizoval, že by mužstvo rád doplnil ještě o jednoho dominantního obránce. Nyní se zdá, že Pražané jsou takovému podpisu o kousek blíž. Pokud si žádný z týmů NHL nestáhne Michala Kempného z tzv. waiver listu, kam jej v neděli umístil Seattle, Sparta o majitele bronzu z letošního MS jeví velký zájem, jak potvrdil Ton pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamíří obránce Michal Kempný do Sparty?

Článek

Když 32letému Kempnému po minulé sezoně vypršel čtyřletý kontrakt s Washingtonem, s nímž v roce 2018 vyhrál Stanley Cup, vznášel se nad jeho pokračováním v NHL velký otazník. Vše spíš naznačovalo návrat hodonínského rodáka do Evropy. Konkrétně do Sparty, která už s ním byla domluvená na podmínkách.

Ale pak přišla nabídka jednocestné smlouvy na 750 000 dolarů od loňského nováčka NHL, kterou Kempný akceptoval. Jenže jeho působení v Seattlu bude mít nejspíš jepičí život. Za Krakeny odehrál jen úvodní přípravný duel na nadcházející ročník, v němž navíc utrpěl blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Klub jej v neděli umístil na listinu nechráněných hráčů a nabídl konkurenci v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kempný v dresu české reprezentace.

„Teď je to na straně Michala a jeho agenta, pokud by si ho žádný z celků NHL nevybral, a měl by tak zamířit na farmu Seattlu. Kdyby se rozhodl pro návrat do Evropy, byli bychom rádi. Protože v tom případě si myslím, že je velká šance, že by zamířil do Sparty," řekl Ton pro Sport.cz.

„O Michala bychom pochopitelně měli velký zájem, proto jsme si ho taky vybrali už v létě. Jenže pak přišla nabídka od Seattlu, kterou už ani nečekal. Pro nás je situace stále stejná, pořád chceme tým doplnit o kvalitního obránce. Bylo by to jen na Michalovi, jak se rozhodne," doplnil Ton.

Reklama