Hlavní obsah

Návrat na scénu po dvou letech. Jandač si plácnul s Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový trenér Josef Jandač se po dvouleté pauze vrací na extraligovou scénu. Jak již v minulých dnech Sport.cz informoval, někdejší kouč národního týmu se stal novým hlavním trenérem Plzně. Jeho asistenty budou Jiří Veber a Václav Pletka.

Foto: HC Škoda Plzeň

Nový trenérský tým Plzně. Zleva Václav Pletka, Josef Jandač a Jiří Veber.

Článek

„Jsme velmi rádi, že jednání dospěla do zdárného konce. Josef Jandač je velmi zkušený trenér, má za sebou již několik angažmá v Česku, zahraničí, a v neposlední řadě i u národního týmu. Líbí se nám jeho trenérská filozofie, věřím, že nám pomůže v oblastech, kde jsme nyní měli velké problémy,“ prohlásil spolumajitel plzeňského klubu Martin Straka, který po odchodu Tomáše Vlasáka do Mladé Boleslavi zároveň převezme jeho funkci sportovního manažera.

Jandač tak nahradil ve funkci Petra Kořínka, jenž plzeňské mužstvo převzal v úvodu minulé sezony. V ní nakonec skončil s týmem po základní části dvanáctý a následovalo vyřazení v předkole play off s Libercem. Nedávno skončený ročník byl v podání Západočechů velmi podobný. Po opět dvanáctém místě přišel konec v předkole, kdy Plzeň neuhrála jediný zápas proti Litvínovu. A Kořínek byl kvůli nespokojenosti vedení klubu s výsledky odvolán.

„Uvědomujeme si, že po neúspěšné sezoně bylo nutné udělat změny. Vedle nového trenérského štábu dochází pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům, budeme úspěšní a společně nás to dovede zase o kousek výše,“ doplnil Straka s tím, že nový trenérský štáb se již podílel na sestavení týmu pro nadcházející sezonu a nadále hledá možné akvizice pro posílení.

Plzeň bude pro Jandače pátou extraligovou destinací. V minulosti už vedl Liberce, České Budějovice, Pardubice a Spartu. Se všemi týmy získal minimálně jednu extraligovou medaili, na tu zlatou ale stále čeká.

U reprezentačního týmu působil dnes pětapadesátiletý Jandač jako hlavní trenér i na dvou mistrovstvích světa, Světovém poháru 2016 či ZOH 2018. Dříve dělal u nároďáku i asistenta kouče Růžičky, figuroval u zlatého MS 2010. Ve své trenérské kariéře si vyzkoušel i práci v KHL - nejprve u pražského Lva, později v ruském Magnitogorsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Jandač v dobách, kdy vedl národní tým.

Veber v minulé sezoně figuroval v realizačním týmu Vítkovic, v minulosti vedl také mládežnické reprezentační výběry. Pletka zase naposledy působil jako asistent trenéra v Mladé Boleslavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.