Hlavní obsah

Jeřábek po operaci vzkazuje: Mé zranění byla nešťastná náhoda. A prosí, ať přestane hon na jednu osobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svíjel se v bolestech a z ledu ho odváželi na nosítkách. Kvůli otevřené zlomenině lýtkové a holenní kosti musel třinecký obránce Jakub Jeřábek následně podstoupit operaci. „Nechci nic zakřiknout, ale snad mohu říct, že operace dopadla dobře. Teď bude záležet na následujících dnech, zatím se soustředím jen na příští týden,“ uvedl Jeřábek v prohlášení. Ten zároveň poprosil některé třinecké fanoušky, aby přestali s honem na pardubického útočníka Richarda Pánika.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácího Jeřábka museli odvézt na nosítkách.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Moment, po kterém třinecká hala hrůzou ztichla, přišel minutu a tři vteřiny před koncem prodloužení. Richard Pánik, donedávna ještě hráč Třince, se hnal na domácí branku a s ním se vraceli Jeřábek a Andrej Nestrašil. Přes něho se Pánik tlačící před branku spadl přímo na Jeřábkovu pravou nohu. Následovala bolest i strach. „Dnešní sport zastiňují myšlenky na Kubu Jeřábka. Kubo, prosím, drž se. Druhá věc je, že by se někteří aktéři zápasu měli stydět,“ řekl po utkání kouč Zdeněk Moták.

Hostující Pánik se už před samotným střetem dočkal v Třinci nadávek a vulgarit. Domácím příznivcům se nezamlouvaly jeho emotivní oslavy branek i třísknutí do plexiskla před kotlem Ocelářů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 4:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Zaprvé bych chtěl všem moc poděkovat za podporu. Dostal jsem spoustu vzkazů od přátel, známých i fanoušků. Zároveň bych chtěl všechny poprosit, aby zanechali útoků na jednu osobu. Do našeho sportu emoce patří, Ríša (Pánik) určitě ví, že mohl taky reagovat v určitých situacích jinak. Všichni máme rodiny a blízké, do sportu to nepatří,“ uvedl Jeřábek v prohlášení na klubovém webu.

A jak viděl smolný okamžik? „Moje zranění byla nešťastná náhoda, nikomu nic nevyčítám. I tohle se bohužel někdy v hokeji stává,“ napsal Jeřábek v prohlášení.

Podobně už v pátek situaci komentoval sám Pánik. „Kdybych se po zápase nepodíval na video, tak bych nedokázal říct, co se vlastně stalo. Teď už vím, že jsem mu spadl rovnou na nohu. Bylo to nešťastné a doufám, že Kuba bude v pořádku, určitě to nebylo chtěné.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.