Hlavní obsah

Vážné zranění Jeřábka. Křičel bolestí, celá kabina je z toho smutná, přiznával Hrehorčák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé od trejdu přijel útočník Richard Pánik na led Třince jako soupeř a byl téměř u všech podstatných momentů, které se v utkání Ocelářů s Pardubicemi v 51. kole udály. Dvěma góly pomohl smazat náskok domácího týmu, v prodloužení ale byl také u vážného zranění domácího obránce Jakuba Jeřábka, které zastínilo i fakt, že Dynamo porážkou 3:4 po nájezdech vyrovnalo rekord Liberce ze sezony 2015/2016 v počtu získaných bodů (118).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, domácího Jeřábka museli odvézt na nosítkáchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Moment, po kterém třinecká hala hrůzou ztichla, přišel minutu a tři vteřiny před koncem prodloužení. Richard Pánik se hnal na domácí branku a s ním se vraceli Jeřábek a Andrej Nestrašil, přes něhož Pánik tlačící se před branku spadl přímo na Jeřábkovu pravou nohu.

Domácí bek se svíjel, křičel bolestí a z ledu byl okamžitě eskortován do nemocnice. „Vůbec nevím, jak se to stalo, jen že byli tři v souboji. Jak křičel… to zamrazí každého. Celá kabina je z toho smutná, nevím, všichni jsme takoví…,“ hledal těžko slova třinecký útočník Patrik Hrehorčák.

„Celý dnešní sport zastiňují myšlenky na Kubu Jeřábku. Kubo, drž se, prosím tě,“ shrnul po zápase trenér Třince Zdeněk Moták. Více utkání, které jeho tým vyhrál nad už jistým vítězem základní části v nájezdech komentovat nechtěl.

51. kolo: Třinec - Pardubice1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Z nemocnice dobré zprávy nepřišly. Třinecký obránce si ze střetu s bývalým spoluhráčem odnesl otevřenou zlomeninu lýtkové a holení kosti a musel okamžitě na operační sál. „Kdybych se po zápase nepodíval na video, tak bych nedokázal říct, co se vlastně stalo. Teď už vím, že jsem mu spadl rovnou na nohu. Bylo to nešťastné a doufám, že Kuba bude v pořádku, určitě to nebylo chtěné,“ dušoval se Pánik, který tuto sezonu začal v Třinci, za který odehrál 36 utkání.

Návrat na třinecký led jemu i jeho současným spoluhráčům čtyřiapadesát minut nevycházel. Domácí si zaslouženě vybudovali góly Hudáčka, Helewky a Hrehorčáka tříbrankový náskok, o který ale v posledních šesti minutách základní hrací doby přišli. Na gól Pánika v čase 53:12 navázal ve hře bez brankáře tečí na brankovišti Radil (58:03) a utkání do prodloužení poslal v přesilové hře a s odvolaným brankářem v čase 59:19 znovu Pánik.

„Těžko se mi hledají slova. Měli jsme tam zbytečné věci, udělal jsem zbytečný faul, Kundrc (Tomáš Kundrátek) taky, jejich tlak byl enormní a dali nám góly. Takto zápas nemůžeme dohrát. Doufám, že se z toho poučíme a v play off se něco takového nestane,“ hodnotil Libor Hudáček, jenž v nájezdech drzou kličkou mezi nohama překvapil brankáře Willa a zařídil třinecké vítězství.

Více než na něj ale myslel na zraněného spoluhráče. „Zažil jsem to před dvěma roky. Vím, co to je. Jen tak brzo se na led nevrátí,“ povzdychl si. „Rišo ho nechtěl zranit, šli do souboje a skončilo to tak, jak to skončilo. Ztratili jsme vedení a dva hráče (utkání nedohrál ani další obránce Marinčin). Řekli jsme si k tomu svoje, máme ještě jeden zápas a pak hrubá čára a jdeme play off,“ řekl Hudáček.

Reklama