Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 5:4 PPStav série 2:0Jeřábek vystřelil v prodloužení druhou výhru Třince nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Stránský 0 : 1
8. Nestrašil 1 : 1
27. Kaňák 2 : 1
35. Hlava 2 : 2
37. Růžička 3 : 2
55. Hlava 3 : 3
57. Jeřábek 4 : 3
59. Sukel´ 4 : 4
67. Jeřábek 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince ve čtvrtek zdolali Litvínov i ve druhém utkání předkola play off extraligy, tentokrát 5:4 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 66:46 svým dnešním druhým gólem obránce Jakub Jeřábek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hokejistů Třince v utkání s Litvínovem. Zleva Jakub Jeřábek, Marko Daňo a Tomáš Marcinko.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu měl blíž k výhře už v základní hrací době, v závěrečných šesti minutách ale neudržel vedení 3:2 a 4:3. Hosté využili tři přesilové hry, ve kterých se dvakrát trefil Nicolas Hlava. Série hraná na tři výhry pokračuje v sobotu v Litvínově.

Už po 24 sekundách hry vyloučili rozhodčí třineckého obránce Marinčina za zdržování hry a Litvínov početní výhodu využil. Stránský se prosadil z pravého kruhu střelou bez přípravy k bližší tyči. Třinec zareagoval náporem. Roman ještě z dorážky neuspěl, ale v osmé minutě udeřil z přečíslení Nestrašil dělovkou pod horní tyč.

Oceláře dostal do vedení ve 27. minutě z nenápadné akce Kaňák, jehož přihrávka se odrazila od brusle bránícího Guta mezi betony Tomka. Hosté při vyrovnávacím gólu na 2:2 potrestali další technický přestupek Ocelářů, tentokrát hru v šesti. Přesilovou hru využil Hlava po vydařené kombinaci. Za osmdesát sekund ale domácí znovu vedli. V početní převaze uspěl netypicky z pozice obránce Růžička.

Horké chvilky prožil Třinec hned v úvodu třetí třetiny, ve které ubránil 52 sekund oslabení tři proti pěti. Litvínov si před přesilovou hrou vybral oddechový čas, ale nic moc extra nevymyslel. Domácí Chmielewski trefil v 54. minutě tyč, následně ale fauloval a to stálo Oceláře vedení. Gól šel na vrub Mazance, který si srazil hokejkou do vlastní branky nahození Hlavy z ostrého úhlu.

Obhájce titulu kontroval v 57. minutě také z přesilové hry. Marcinko nejdříve orazítkoval tyč, ale Jeřábek už rozvlnil z levého kruhu síť. Oceláři ale náskok znovu neudrželi, při risku bez gólmana vyrovnal z předbrankového prostoru Sukeľ.

Litvínov v úvodu prodloužení promarnil přesilovku a poté ukončil zápas Jeřábek dělovkou zpoza pravého kruhu. Během vyhlášení hvězd utkání ještě vznikla hromadná strkanice, ale rozhodčí obě strany rozdělili.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 5:4 v prodl. (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (L. Hudáček, D. Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) - 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (M. Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. M. Sukeľ (Hlava, Zile). Rozhodčí: Hribik, Obadal - Axman, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:3. Diváci: 4465.
Stav série: 2:0.
Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Daňo - D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil - Dravecký, Vrána, Chmielewski - Kurovský, M. Roman, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.
Litvínov: M. Tomek - Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama