Hlavní obsah

Č. Budějovice - Ml. Boleslav 1:2 PPJihočeši dál čekají v extralize na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Voženílek 1 : 0
53. Ševc 1 : 1
61. Šťastný 1 : 2
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic neuspěli ani při sedmém pokusu o premiérové vítězství po postupu do extraligy. V duelu 15. kola měli znovu blízko ke třem bodům, ale neudrželi výsledek v závěrečných minutách a podlehli Mladé Boleslavi 1:2 v prodloužení. V čase 60:38 rozhodl David Šťastný, jenž si při vyrovnání Martina Ševce v 53. minutě připsal nahrávku. Stejnou bilanci měl i Ševc.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Marek Čiliak a Mário Lunter z Mladé Boleslavi.

Článek

Jihočeši oproti předchozímu domácímu vystoupení proti Karlovým Varům poslali do hry jen šestici obránců, z nichž nejzkušenější Vydarený již při prvním střídání usedl na trestnou lavici. Českobudějovický tým se v úvodním dějství ubránil celkem třikrát v oslabení a stálo při něm i štěstí, když Jääskeläinen trefil tyčku. Oboustranně rychlý hokej nabízel zajímavé útočné akce, ale poslední slovo měli brankáři. Více zaměstnaný byl domácí Čiliak.

Skóre otevřel z přesilovky v úvodu druhé části důrazný Voženílek. Střídačka hostí reagovala trenérskou výzvou a rozhodčí uznali gól až po dlouhém zkoumání, zda gól nepadl po zásahu vysokou holí nebo rukavicí. Krátce před vypršením trestu domácího Nováka mohl z výhodné pozice vyrovnat Stránský, ale díky obětavému zákroku obránce Pýchy letěl tečovaný puk mimo branku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Rozhodčí zkoumají záznam po gólu Budějovic na trenérskou výzvu trenéra Boleslavi Radima Rulíka.

Ve třetím dějství zvyšovali Středočeši aktivitu, obrana Motoru však pracovala spolehlivě, navíc si Allen dovolil útočný výpad a po objetí branky zezadu ohrozil jejího strážce Růžičku. Nebezpečná byla také akce Indrákovy řady. Po trestu Dlapy na pět minut a do konce utkání došlo v rychlém sledu k dalším vyloučením a hosté hráli paradoxně přesilovku čtyři na tři, v níž vyrovnal Ševc střelou pod horní tyčku.

Následně domácí nevyužili početní převahu pět na tři. Po 38 sekundách prodloužení zajistil Šťastný vítěznou radost pro Mladou Boleslav.

15. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Pýcha, Michnáč) - 53. Ševc (D. Šťastný), 61. D. Šťastný (R. Zohorna, Ševc). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:7, navíc Dlapa (Mlad Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Allen, Pavel, Slováček, Pýcha - D. Voženílek, Prokeš, Christov - M. Beránek, R. Přikryl, M. Novák - Z. Doležal, Indrák, Karabáček - Jonák, Michnáč, A. Raška. Trenér: Prospal.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama