Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 4:2Jihočeši uspěli pod novým koučem Čermákem i doma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Knotek 0 : 1
34. Percy 1 : 1
37. Olesz 1 : 2
46. Čachotský 2 : 2
53. Pech 3 : 2
60. Valský 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 32. kola extraligy Olomouc 4:2. Po vítězném startu v Hradci Králové absolvoval domácí premiéru v roli hlavního kouče David Čermák a přivedl své svěřence po velké bitvě ke druhému úspěchu za sebou, přestože ještě po druhé třetině vedli Hanáci 2:1. Vítězný gól dal v 53. minutě Lukáš Pech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Pech z Českých Budějovic a brankář Olomouce Jan Lukáš.

Článek

Krátce po začátku se Jihočeši museli bránit při trestu Karabáčka. Oslabení zvládli dobře, přečkali i velkou šanci Pláška u pravé tyčky. Potom se postarali o závar Pech s Gulašem, další akci Pechovy formace završil Vráblík bombou od modré čáry.

Při přísném vyloučení Štencela pálil jeho spoluhráč Valský z prostoru mezi kruhy, zatímco hosté příliš neohrozili brankáře Strmeně. Na sklonku úvodního dějství se obránce Šenkeřík probil až před pozorného gólmana Lukáše, jenž ukryl do lapačky také následnou střelu Čachotského z pravého kruhu.

V úvodu druhé části usedl za katr Šenkeřík a hosté po půl minutě využili přesilovku. Kotouč za brankovou čáru protlačil Knotek, regulérnost jeho gólu prokázal videozáznam. Příležitost k vyrovnání si vypracovali Gulaš s Pechem, na protější straně trefil tyčku Kunc. V polovině základní hrací doby si domácí poprvé vynutili početní výhodu, ale Hanáci se účinně bránili.

Další přesilovka Českých Budějovic už přinesla úspěch. Střelou švihem vyrovnal Percy. Do výhodné pozice se později dostal Dzierkals, jenže neprostřelil Lukáše. Olomoučtí si však vzali náskok zpátky díky teči Olesze.

Druhé vyrovnání Motoru zařídil ve 46. minutě Čachotský, který výborně clonil před Lukášem a ještě stihl tečovat střelu Bindulise z levé strany. Krátce poté olomoucký Mareš surově atakoval Přikryla projíždějícího podél mantinelu a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Domácí hráli přesilovku jenom tři minuty, protože byl současně vyloučený mstitel Toman.

Vedení však Jihočeši získali až při následném trestu Ondruška. Střílenou nahrávkou z těžkého úhlu se prosadil Pech. Tým Olomouce se v závěru odhodlal k power play, ale Valský dovezl puk až do jejich prázdné branky.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Olomouc 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 34. Percy (Gulaš, M. Hanzl), 46. Čachotský (Bindulis, M. Toman), 53. Pech, 60. Valský (Dzierkals, M. Hanzl) - 23. J. Knotek (Nahodil), 37. Olesz (Švrček, J. Knotek). Rozhodčí: Kika, Obadal - Zíka, Rampír. Vyloučení: 4:4, navíc Mareš (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6257.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Dzierkals - Valský, M. Hanzl, Čachotský - F. Přikryl, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Vopelka, Karabáček. Trenér: Čermák.
Olomouc: Lukáš - Kunc, Ondrušek, Kočí, Mareš, Švrček, Rašner - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - P. Musil, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kusko, Plášek - Olesz, Strapáč, Anděl. Trenér: J. Tomajko.

Reklama

Související témata: