Hlavní obsah

Jsem jelito, omlouval se sudí v Třinci. Nejsi, reagoval Růžička. Jsem, trval na svém. A bavil i jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich cílem v této sezoně, a zvlášť to platí v play off, je zlepšit komunikaci a být v ní k hráčům i trenérům otevření. Že se to – byť někdy hodně svérázným způsobem – rozhodčím daří, ukázalo páté čtvrtfinále mezi Třincem a Českými Budějovicemi. V něm jste třeba od arbitra Jiřího Ondráčka mohli po jednom upísknutí kajícně slyšet: „Jsem jelito, jsem prostě jelito. Sorry.“ A z úst sudích zněla i další vysvětlení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, rozmluvy se sudímiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Běžela 52. minuta, když za stavu 2:2 hrál domácí tým přesilovku. Českobudějovický brankář Dominik Hrachovina neudržel po ráně od modré puk v náruči, vypadl mu, jenže když se k němu dostal třinecký Daniel Voženílek, ozval se zastavující hvizd.

Domácím plejerům se to nelíbilo, a tak si hlavní Ondráček hned k sobě zavolal velezkušeného Martina Růžičku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor České Budějovice 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Martine, já se omlouvám. Jsem jelito, jsem prostě jelito, sorry.“

Růžička hned chápavě odvětil: „Nejsi! Proč bys byl?“

Ondráček ale „trval“ na svém: „Jsem jelito.“

Už druhá třetina přitom přinesla úsměvný moment, když českobudějovický kapitán Milan Gulaš chtěl, aby sudí zkontrolovali u videa pád jeho spoluhráče Kondelíka. Ten byl podle něj v klinči dvou Třineckých faulován, zatímco Ondráček viděl situaci jinak.

„Milane, jak dlouho už to hraješ? Já nebudu alibista a nebudu se dívat na každý souboj. Nebudu. Pojď, jdeme hrát,“ odpovídal mu, což dokonale zachytila kamera O2 TV Sport na jeho helmě.

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Třinec - České Budějovice

Naopak sudí kontrolovali situaci, kdy domácí obránce Kundrátek zasáhl ve druhém dějství vysokou holí hostujícího Tomana. Jelikož se objevila v jeho tváři krev, mohli použít video k přezkoumání a možnému udělení vyššího trestu. A pak bez emocí oběma kapitánům situaci detailně vysvětlili, stejně jako v závěru trenérovi Třince Zdeňku Motákovi, proč naopak v jiné situaci ke kontrole nedošlo.

„Pane Moták, vy znáte pravidla…“

Třinecký kapitán Petr Vrána po zápase popisoval: „Dneska komunikace byla O.K. To, co jsme si řekli, tak trestali. Když si řekneme, že to budou nějak posuzovat a pak posuzují, tak si myslím, že takto by to mělo vypadat.“

Reklama