Hlavní obsah

Jsem prázdnej, hlesl kouč Sparty Gross po vyřazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání hokejové Sparty na první titul od roku 2007 pokračuje. Nepovedlo se ho ukončit ani trenérovi Pavlu Grossovi. Když po více než půlhodině od konce maratonského sedmého zápasu s Třincem dorazil na tiskovou konferenci, mluvil potichu a na první pohled na něm bylo patrné obrovské zklamání ze semifinálového vyřazení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 7. zápas Sparta - Třinec1/23

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Jsem prázdnej,“ přiznal Gross, když měl popsat své pocity po sérii s Oceláři. „Věřím tomu. Po posledním prohraném zápase sezony je člověk úplně prázdný. To můžu garantovat,“ soucítil se svým kolegou vedle sedící kouč Třince Zdeněk Moták.

„Gratuluju Třinci k finále, byla to parádní série. Na sedm zápasů, v součtu se všemi prodlouženími ale trvala mnohem déle. Jenom v sobotu jsme si dali dva zápasy,“ připomínal Gross, že sedmý duel dospěl až do čtvrtého prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 2:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Když měl hledat příčiny vyřazení, nechtěl se pouštět do obsáhlých analýz. „Půl hodiny nebo hodinu po zápase je pro mě strašně těžké zanalyzovat, kde byl zlomový bod série. Chce si na to sednout, podívat se na všechny zápasy. Někdy jsme měli navrch my, někdy Třinec. A abych byl upřímný, kdybych věděl (proč Sparta končí), stejně vám to neřeknu,“ prohlásil Gross.

Sparta ve své historii prohrála v play off už pošesté rozhodující zápas číslo sedm, neuspěla v jediném. „Co si z toho vzít? Nehrát sedmé utkání. Ukončit to po šesti zápasech. Zase tak daleko jsme od výhry v sedmém zápase nebyli. V tom šestém také ne,“ poukazoval Gross na fakt, že v utkání číslo Šest srovnával Třinec na 1:1 v čase 59:59, v tom sedmém na 2:2 v čase 59:05.

„Nehledáme ale žádné výmluvy. Prostě je to tak, jak to je. Chtěl bych poděkovat mančaftu za sezonu, kterou jsme hráli. Kluci přišli každý den do práce, měli z ní radost, dobře se vyvíjeli. Závěr nám ale nevyšel,“ mrzí Grosse.

Reklama