Hlavní obsah

Jsme volnomyšlenkáři, hrajeme svobodomyslný hokej! A vadí mi, že jsem nasraný jen já, soptil Lubina

Pardubice

Pardubická hokejová armáda nadále úpí. Po středečním nezdaru s Vítkovicemi (2:5) utrpěla další psychické šrámy a z bryndy ji zatím marně tahá i nový velitel. Pod koučem Ladislavem Lubinou si Dynamo připsalo třetí a celkově už jedenáctou extraligovou porážku v řadě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Pardubic Ladislav Lubina dal po další prohře volný průchod emocím.

Článek

„Od našeho mužstva jsem čekal podstatně něco jiného. Tenhle zápas mi možná otevřel oči ještě víc než za těch čtrnáct dnů, co tady působím. Připadá mi, že jsme skupina volnomyšlenkářů, kteří si jdou mezi mantinely jenom zabruslit. S takovým přístupem k utkání nelze v extralize vůbec fungovat. Budeme se tím zabývat," nebral si servítky Lubina, jenž se do svých svěřenců dost opřel. „A trochu mi vadí, že jsem tady nasraný akorát já, a ne žádný z hráčů, kteří nemají vůbec zodpovědnost vůči svému výkonu i celého mužstvu," soptil.

Přitom Východočeši prahli po tom, aby černou sérii před více než šesti tisíci věrnými fandy konečně přerušili. Jenže jejich odhodlání uhasili Ostravané dvěma bleskovými zásahy během úvodních 244 sekund hry. I když mezi tři tyče poté zamířil náhradník Hamerlík a Poulíček snížil, nebylo to Pardubickým nic platné. Po dalších trefách Zdráhala a Kucsery už domácí příznivci tušili, že se jejich tým z výsledkové bídy zase neprobere.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Peter Hamerlík z Pardubic a Roman Szturc z Vítkovic.

Josef Vostárek

„Máme jeden útok, který je jakžtakž konkurence schopný jakémukoliv soupeři. Je to dáno jenom tím, že všichni bruslí, jsou v pohybu a dodržují určité věci. Takový svobodomyslný hokej nelze produkovat," rozčiloval se 51letý Lubina, jenž zařadil do sestavy navrátilce Marka Trončinského a poprvé využil i čerstvou slovenskou posilu Marka Hovorku. Přesto Dynamo na bodový zisk nedosáhlo a uvízlo na dně tabulky.

Zcela odlišná atmosféra panovala ve vítkovické šatně. Parta Jakuba Petra ukončila pětizápasové čekání na vítězství, navíc góly střílela s ohromnou lehkostí, byť v minulých dvou utkáních vůbec neskórovala. „Náš hokej ve druhé třetině mě bavil. Byl tam pohyb i kreativita," liboval si kouč Jakub Petr.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Po druhém inkasovaném gólu od Vítkovic odjel na střídačku brankář Pardubic Ondřej Kacetl (vlevo). Místo něj nastoupil Peter Hamerlík.

Josef Vostárek

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Třinec - Pardubice 1 : 0 10. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice