Hlavní obsah

Jubilant Pech vystřelil Motoru postup. Nikdo nám nevěřil a naopak Dynamo srazil tlak, myslí si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší den si nemohl přát. Hokejový útočník Lukáš Pech nastoupil ke svému 1000. zápasu v extralize, vstřelil dva góly a pomohl Českým Budějovicím k postupu do semifinále play off. Motor zdolal Pardubice po otočce 4:3, v sérii na zápasy 4:1 a před domácími fanoušky oslavil velký úspěch.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jiří Novotný a Lukáš Pech z Českých Budějovic se radují z postupu.

Článek
Fotogalerie

Druhý mečbol už České Budějovice využily. Před vyprodanou Budvar arénou dokázaly třikrát stáhnout těsný náskok soupeře. Dvakrát vyrovnával Lukáš Pech. V první třetině si najel před branku na zadovku Milana Gulaše. „Guli mě asi viděl, krásně mi puk posunul. Byl jsem moc blízko, abych kotouč zvednul, ale pod betonem jsem ho nadvakrát prostrčil do brány," popisoval 38letý útočník svou úvodní trefu.

Pech poté ve druhé části srovnal přesilovkou dělovkou od modré čáry na 3:3. Čtyři minuty před koncem zápasu se pak se spoluhráči mohl radovat z rozhodující branky dalšího zkušeného parťáka Michala Vondrky. Pardubice už odpovědět nedokázaly, ačkoliv měly k dispozici první početní výhodu právě po Pechově faulu.

„Jsem blbec. Nechal jsem se vykoupat na modré čáře soupeřovým obráncem. Chtěl jsem mu vypíchnout puk, ale fauloval jsem ho. Závěrečné vteřiny na trestné lavici byly hrozné, ale musím spoluhráčům poděkovat za perfektní práci," radoval se. Na jihu Čech tak vypukla ohromná euforie. „Nic jsem si před sezonou nemaloval. Vždyť Motor loni skončil poslední. Jasně, posílili jsme, ale kdo by čekal semifinále?" zářil štěstím Pech.

Právě tlak na psychiku byl podle šikovného centra hlavní rozdíl mezi oběma soupeři. „Z nás před play off všechno spadlo, protože postupem do čtvrtfinále jsme už hlavní cíl splnili. Pardubice naopak vyhlašovaly útok na titul a ti kluci museli být pod hrozným tlakem. Určitě jim to uškodilo," myslel si Pech. České Budějovice jsou v semifinále nad plán. „Nikdo o nás jako o favoritovi nemluvil, což nám taky pomohlo. Uspokojení ale nehrozí," řekl.

Po individuální stránce prožívá Pech životní sezonu. V základní části 57 bodů a vstup do Klubu střelců za 250 branek, v play off přidal další tři góly, a navíc v pondělí jako 22. hokejista dosáhl na metu tisíci zápasů v nejvyšší české soutěži. „Tohle číslo je hezké, ale nic pro mě neznamená. Jdu stále dál. Budu hrát do té doby, dokud mě hokej bude bavit," prozradil rodák z Jihlavy.

Z Vysočiny dorazil na jeho jubilejní zápas i otec. „Před zápasem jsem mu nechal permici a pokecali jsme. Chtěl si vyfotit dres s tisícovkou. Nechám mu ho na památku, lehne si s ním do postele," usmíval se útočník. I v jeho věku ho prý otec cepuje. „Když jsme vybojovali elitní čtyřku v základní části, tak mi volal. Čekal jsem gratulaci, ale místo toho mi vynadal za výkon," smál se Pech, kterého tátův telefonát dost naštval. „Asi čtrnáct dní jsem se s ním nebavil," vzpomínal.

Už se ale udobřili a oba se mohli radovat z postupu do semifinále. Motor navíc rozhodl už v pátém zápase, a tak ušetřil cenné síly. Další série začne až v neděli. „Já bych hrál hned. Ale aspoň máme čas postup oslavit, už se těším na gin s tonikem. Dáme si dva dny volno a budeme se připravovat na dalšího soupeře," doplnil.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články