Hlavní obsah

Kacetl z Třince opět ovládl brankářské statistiky play off extraligy

Ondřej Kacetl z mistrovského Třince stejně jako loni kraloval brankářským statistikám play off hokejové extraligy. Jednatřicetiletý odchovanec Znojma měl nejnižší průměr 1,47 obdržené branky na zápas, třikrát udržel čisté konto a ve 13 zápasech se podílel na 10 výhrách. S úspěšností zákroků 93,75 procenta skončil druhý za Miroslavem Svobodou z Plzně (94,74), který ale odchytal před vyřazením v předkole jen dva duely.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince.

Článek

Produktivitu vyhrál útočník Filip Chlapík z týmu poraženého finalisty Sparty o dva body před svým spoluhráčem Davidem Tomáškem, který o sérii o titul s Třincem přišel kvůli zranění. Čtyřiadvacetiletý Chlapík si připsal v 16 zápasech 15 bodů a s 10 asistencemi se stal i nejlepším nahrávačem.

Tomášek stihl v 10 utkáních šest branek a sedm přihrávek. Třetí skončil slovenský forvard Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi, který nasbíral ve 14 duelech 12 bodů a s osmi brankami byl nejlepším střelcem. Druhý byl mezi kanonýry Tomášek. Mezi nahrávači skončil druhý za Chlapíkem s osmi asistencemi liberecký Ladislav Šmíd, který byl s devíti body nejproduktivnější obráncem.

Věřím, že si cestičku do Třince zase najdu, říká odcházející trenér Václav VaraďaVideo: Sport.cz

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech měl se 13 kladnými body obránce Tomáš Kundrátek z Třince. Nejhorší byl s devíti zápornými body ruský bek Alexej Solovjov z Vítkovic. Nejtrestanějším hráčem se stal se 39 minutami zadák Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: