Hlavní obsah

Kalous: Konec v Boleslavi mě hodně mrzí. Věřil jsem, že to takhle nedopadne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před startem extraligové sezony majitel hokejové Mladé Boleslavi Jan Plachý deklaroval, že po minulém ročníku plném změn na manažerském i trenérském postu dostane tým čas, kdyby se mu nedařilo. Nakonec hlavní trenér Jiří Kalous vydržel ve funkci jen do začátku listopadu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Trenér Jiří Kalous ještě na střídačce Mladé Boleslavi během zápasu s LibercemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „Jednoznačně bude klid,“ tvrdil Plachý na začátku září, jedním dechem ale dodával, že by chtěl, aby se mužstvo pohybovalo v tabulce v klidných vodách, dostalo se do play off a v něm zaútočilo.

Jenže Bruslařský klub měl katastrofální úvodní čtvrtinu a po devíti prohrách z deseti zápasů, kdy na předposlední Vítkovice ztrácel pět bodů, se šéfové odhodlali ke změně a Kalouse odvolali.

Místo něj si vyhlédli trenéra pardubické rezervy Richarda Krále.

Kalous však bez práce nezůstal. Dál působí jako asistent trenéra Rulíka u národního týmu, s nímž je aktuálně na turnaji Karjala v Tampere.

„Co se týče hokejových věcí, nebylo těžké přepnout. Do módu reprezentace musí člověk přepnout okamžitě a soustředím se teď na národní tým. Konec v Boleslavi mě ale samozřejmě mrzí,“ připustil Kalous v Tampere, ale víc své odvolání ve středočeském klubu rozebírat nechtěl.

„Jsme teď na reprezentaci, tak se nechci bavit o Boleslavi. Samozřejmě mě ale konec v ní hodně mrzí. Věřil jsem, že to nebude mít takový konec,“ připustil na závěr.

Reklama