Hlavní obsah

Obránce Jeřábek jde z Mladé Boleslavi do Vítkovic, opačným směrem míří Gewiese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové kluby Vítkovic a Mladé Boleslavi si vyměnily obránce. Z týmu Bruslařů odchází do Ostravy Radek Jeřábek, barvy středočeského týmu bude nově hájit Petr Gewiese. V novém působišti mají hostovat do konce probíhající sezony. Oba kluby, jimž nečekaně patří poslední dvě místa v extraligové tabulce, o tom dnes informovaly na webu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Obránce Radek Jeřábek (vpravo) se stěhuje z Mladé Boleslavi do Vítkovic.

Článek

Pětadvacetiletý pražský rodák Jeřábek nastoupil v tomto ročníku do deseti utkání a vyšel bodově naprázdno. „Naši trenéři ho znají a mají s ním dobré zkušenosti. Je to urostlý a pracovitý bek, který se nebojí přitvrdit. Navíc je v ideálním hokejovém věku. Věříme, že mu změna prostředí prospěje a že se u nás stane platnou součástí defenzivy,“ uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Třicetiletý rodák ze Šumperku Gewiese odehrál v sezoně 17 zápasů a také nebodoval.

„Petr je skvěle vybavený bruslař v nejlepších letech, která s sebou přináší už i zkušenosti. Loni to byl jeden z nejlepších obránců Vítkovic. Letos se mu na to zatím úplně nepovedlo navázat, takže doufáme, že u nás zažije nový impulz a zároveň přinese něco svěžího do naší kabiny,“ uvedl sportovní ředitel mladoboleslavského klubu Martin Ševc.

Reklama