Hlavní obsah

Kanadský útočník Luciani bude hostovat ze Znojma v Kometě

Brno

Kanadský hokejový útočník Anthony Luciani z druholigového Znojma bude hostovat do 31. prosince v extraligové Kometě Brno. Třicetiletý Luciani hrál za Orly i v minulých dvou sezonách v mezinárodní rakouské lize EBEL, do Česka přišel v roce 2018 z druhé nejvyšší německé soutěže z celku Bayreuth Tigers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna oslavuje gól proti Spartě - ilustrační foto.

Článek

Kometa to uvedla na svém klubovém webu s tím, že reaguje na rozsáhlou marodku v týmu. Luciani si ve třetí nejvyšší soutěži, kam se Znojmo přesunulo před touto sezonou, připsal v pěti zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

V uplynulé sezoně byl Luciani druhým nejproduktivnějším hráčem základní části EBEL, v 50 zápasech zaznamenal 62 bodů za 18 branek a 44 asistencí. Ve dvou duelech nedohraného play off přidal gól a přihrávku. V první sezoně za Znojmo měl ve 43 utkáních 52 bodů za 23 branek a 29 asistencí. V jednom utkání play off dvakrát skóroval.

Rodák z Maple z Ontaria po působení v Erie v OHL nastupoval v AHL za Rochester, San Antonio i v ECHL za Cincinnati, Toledo a Greenville i Idaho. V Evropě hrál poprvé v roce 2015 za norský celek Sparta Sarpsborg, potom se přesunul do italského Asiaga a v ročníku 2017/18 oblékal i dres Nitry ve slovenské extralize.

Reklama

Související témata: