Hlavní obsah

Kane rozsekl bitvu a rozesmutnil Piráty. Pořád máme vše ve svých rukách, nepropadá panice Laco

Chomutov

Nad třineckými hokejisty se v závěru třetí čtvrtfinálové bitvy s domácím Chomutovem pomalu stahovala mračna, jenže po trefách Vladimíra Rotha a hlavně Coryho Kanea ze 77. minuty Oceláři přece jen vybojovali v sérii důležitý první bod.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rostislav Marosz (vlevo) a Cory Kane z Třince před chomutovským brankářem Jánem Lacem.

Článek

„Nebyl to hezký gól, ale znamenal vítězství," komentoval s úsměvem Kane klíčovou akci celého večera, kdy zblízka dorazil puk za brankáře Jána Laca. „V prodloužení byl Chomutov lepší, ale tentokrát se k nám otočilo štěstí," liboval si americký křídelník, který se stal ústřední postavou střetnutí. Ve 28. minutě rozsekl opatrnou první polovinu duelu, když v přesilovce nachytal jinak výtečného Laca lehkou střelou od modré.

„Vedli jsme náhodnou brankou, ale pak se projevila naše slabina. Když totiž dáme gól, okamžitě přestáváme hrát. Inkasovali jsme hodně laciné góly," štval třineckého kouče Vladimíra Kýhose bleskový obrat Severočechů. Ti totiž za další čtyři minuty srovnali zásluhou Michala Vondrky a po dalších padesáti vteřinách překlopili výsledek díky střele Dávida Skokana.

Se Slezany ale dvojitý úder Pirátů psychicky nezamával. Ve třetí třetině na ledě dominovali a v 55. minutě díky Rothově ráně zaslouženě srovnali. „O gól jsme si koledovali. Byli jsme hrozně pasivní," mrzelo domácího kapitána Vondrku. V prodloužení byli svěřenci Vladimíra Růžičky aktivnější, Sklenář ale orazítkoval pouze tyč, což domácí nakonec mrzelo.

Chomutovští však po první porážce nepropadají panice. „Bylo by krásné vyhrát sérii 4:0, ale stojí proti nám opravdu kvalitní mužstvo a je třeba se rychle oklepat. Zítra je před námi další zápas," burcuje Laco. "Všechno máme ve svých rukách, pořád v sérii vedeme," ujišťuje brankářská opora Pirátů.

Reklama