Hlavní obsah

Karlovarský hokejový klub se chystají koupit město a nový investor

Karlovarský hokejový klub zřejmě změní majitele. Od společnosti Trade Group Karla Holoubka by extraligového mistra z roku 2009 měli podle Karlovarského deníku koupit město a nejmenovaný investor. Město má získat za korunu 40 procent, investor 50 procent a deset procent zůstane Hockey Clubu Karlovy Vary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Karlových Varů se radují ze vstřelené branky (ilustrační foto)

Článek

"V posledních dnech a týdnech probíhají intenzivní jednání o pravděpodobné změně vlastnické struktury HC Energie Karlovy Vary," uvedl dnes klub na svém webu.

"Tato jednání v žádném případě neohrožují setrvání klubu v Tipsport extralize, ve které budou karlovarští hokejisté působit i v nadcházející sezoně, ani další rozvoj mládežnického hokeje v Karlových Varech. Je tomu právě naopak, cílem je zajištěná budoucnost klubu a celého hokeje ve městě i v nadcházejících letech," stojí v prohlášení klubu. Další informace chce klub oznámit v nejbližších dnech na tiskové konferenci, až jednání skončí.

O vstupu do klubu má v úterý jednat rada města. "Město se zároveň zavazuje, že po nabytí tohoto vlastnictví by uskutečnilo do HC Energie příplatek 10 milionů mimo základní kapitál," stojí v dokumentu, který se podle Karlovarského deníku bude projednávat.

"Za hokejovým klubem a extraligou stojím a ráda bych našla pro obě strany schůdné řešení o jejím zachování. V současné době debatujeme o různých variantách spolupráce. Konečné slovo bude mít ale rada města a zastupitelstvo," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Holoubek chce hokejový klub dál finančně podporovat. "Zbavím se vlastnictví, ne financování. Po 30 letech už jsem unavený a byl bych rád, kdyby do toho město šlo," uvedl majitel extraligového celku, jehož rozpočet činí kolem 90 milionů korun.

Reklama