Hlavní obsah

Sparta zvládla drama s Kometou! Pardubice ovládly derby, Litvínov exceloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí východočeské derby sezony mezi Pardubicemi a Hradcem Králové poutalo pozornost programu 39. kola hokejové Tipsport extraligy. Z vítězství 4:1 se nakonec radovalo domácí Dynamo. Sparta v dalším šlágru skolila Kometu 5:3, Litvínov rozdrtil 8:1 Olomouc, Mladá Boleslav zvítězila 1:0 nad Třincem, Vítkovice zdolaly 2:0 Liberec, Karlovy Vary přehrály Kladno 4:2 a Plzeň zdolala České Budějovice 4:3 v prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek z Komety Brno a Michal Moravčík ze Sparty Praha v souboji.

Článek
Fotogalerie

Sparta ovládla dramatický duel s Kometou a zvítězila 5:3. Pražané vyhráli popáté v řadě, Brno potřetí padlo.

Kometa vlétla do zápasu, když se po 38 vteřinách prosadil útočník Holík. Už ve třetí minutě ale srovnal Konečný. Ještě do konce třetiny se z přesilovky prosadil hostující Kollár. Na 2:2 vyrovnal ve druhé třetině Řepík a na 3:2 ještě do odchodu do šaten otočil Safin. V závěrečném dějství zdramatizoval duel Horký, dvě minuty před koncem ale rozhodl Buchtele.

Pardubice zvládly derby

Pardubice zvládly východočeské derby a zvítězily 4:1 nad Hradcem. Dynamo počtvrté za sebou naplno bodovalo, Mountfield vyšel poprvé po osmi zápasech naprázdno.

Třináct vteřin před první sirénou otevřel z přesilovky skóre derby útočník Pardubic Vondráček. Stejný hráč rozradostnil domácí fanoušky i ve druhém dějství. Hosté zareagovali až ve třetí třetině gólem Pavlíka, další dvě trefy domácích ale chuť Mountfieldu na drama zchladily.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Dynama Pardubice během východočeského derby.

Plzeň otočila a má třetí výhru v řadě

Plzeň zvítězila nad Motorem 4:3 v prodloužení a zaznamenala třetí výhru v řadě. České Budějovice prohrály podruhé.

V Budějovicích se jako první prosadili hosté po trefě švédského útočníka Blömstranda, na jeho gól ale ještě do odchodu do šaten zareagoval Valský. Krátce po startu druhého dějství skóre otočil Percy. Do šaten před druhou pauzou na 3:1 zvyšoval Vondrka a Plzeň zareagovala ve 43. minutě gólem Schleisse. Utkání muselo rozhodnout prodloužení, v něm se znovu prosadil Schleiss.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Potyčka před brankou Jana Strmeně z Českých Budějovic.

Energie vybojovala důležité vítězství

Karlovy Vary v důležitém souboji ve spodních patrech tabulky přehrály Kladno 4:2. Rytíři zaznamenali třetí porážku v řadě.

Kladnu se vstup do zápasu v Karlových Varech nepovedl. Nic na tom nezměnila ani trefa hokejového veterána Jaromíra Jágra, domácí se před úvodní sirénou radovali třikrát. Naději pro Kladno ale vykřesal před druhým odchodem do šaten Indrák a snížil na rozdíl jediné branky. Utkání definitivně zlomil svou druhou brankou domácí Černoch.

Litvínov uštědřil výprask Kohoutům

Litvínov uštědřil Olomouci výprask 8:1 a zvítězil po dvou porážkách. Kohouti nezvládli třetí z posledních čtyř utkání.

Duel v Olomouci byl jednoznačnou záležitostí. Hosté z Litvínova vedli po první třetině už 4:0, dvěma góly se na skvělém vstupu do zápasu pro Chemiky podílel útočník Hlava. Ve 23. minutě se radoval domácí Ondrušek předčasně, protože rozhodčí jeho trefu odvolali. Platil až gól olomouckého Nahodila o necelou minutu později. To bylo ale ze strany domácích vše. Hlava zkompletoval hattrick ve 37. minutě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z gólu do olomoucké sítě.

Bruslaři mají skalp dalšího favorita

Bruslaři si vyšlápli na dalšího favorita. Mladá Boleslav zvítězila doma 1:0 nad Třincem a navázala na vítězství nad Vítkovicemi. Pod Jiřím Kalousem ze čtyř dosavadních duelů bodovala naplno poprvé. Oceláři padli podruhé v řadě.

Třinec vypálil na Filipa Novotného v mladoboleslavské bráně čtyřiadvacetkrát, ani jedna střela ale nenašla cíl. Utkání rozhodl minutu před koncem domácí Söderlund.

Liberci se na Vítkovice nedaří

Vítkovice zvítězily 2:0 a s Libercem zaznamenaly třetí sezonní vítězství. Bílý Tygři nenavázali na výhru nad Karlovými Vary. Slezané mají třetí vítězství z posledních pěti utkání.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Juraj Mikuš z Vítkovic, Peter Mueller z Vítkovic, Marek Kalus z Vítkovic, Peter Krieger z Vítkovic a Dominik Lakatoš z Vítkovic se radují z gólu.

První třetina ve Vítkovicích góly nenabídla. Až po třiceti minutách hry se trefil vítkovický Mikuš. Na něj ve třetím dějství navázal Kotala a Liberec nedokázal najít odpověď.

Hokejová Tipsport extraliga - 39. kolo:
České Budějovice - Plzeň 3:4 po prodloužení
Branky: 16. Valský, 22. Percy, 40. Vondrka - 6. Blomstrand, 43. a 62. Schleiss, 58. Kodýtek
Karlovy Vary - Kladno 4:2
Branky: 1. a 53. Černoch, 9. Gríger, 16. Jiskra - 13. Jágr, 40. Indrák
Mladá Boleslav - Třinec 1:0
Branka: 59. Söderlund
Vítkovice - Liberec 2:0
Branky: 30. Mikuš, 48. Kotala
Pardubice - Hradec Králové 4:1
Branky: 20. a 37. Vondáček, 58. Sedlák, 60. Paulovič - 54. Pavlík
Olomouc - Litvínov 1:8
Branky: 24. Nahodil - 2. a 17. a 37. Hlava, 9. Kudrna, 20. a 33. Zdráhal, 39. a 60. Abdul
Sparta Praha - Kometa Brno 5:3
Branky: 3. Konečný, 30. Řepík, 40. Safin, 58. Jandus, 60. Horák - 1. Holík, 17. Kollár, 56. Horký

Reklama

Související témata: