Hlavní obsah

Karlovy Vary přicházejí o svého kapitána, reprezentant Zaťovič bude hrát KHL v Togliatti

Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovy Vary se v nadcházející sezóně budou muset obejít bez svého dosavadního kapitána a klíčového hráče Martina Zaťoviče. Devětadvacetiletý reprezentační útočník se dohodl se západočeským klubem na ukončení smlouvy a míří do Kontinentální hokejové ligy, kde bude nacházející dvě sezóny oblékat dres týmu Lada Togliatti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Zaťovič míří z Karlových Varů do Togliatti.

Článek

Zaťovič hrál v Karlových Varech posledních deset sezón a v roce 2009 pomohl Energii k jejímu dosud jedinému extraligovému titulu v historii klubu. V letošní sezóně si připsal premiérový start za český národní tým, za který si zahrál i na mistrovství světa v běloruském Minsku. Zaťovič na něm nastoupil ve všech deseti zápasech a připsal si dvě branky.

„Martin Zaťovič požádal vedení klubu a majitele pana Karla Holoubka o uvolnění do KHL, protože obdržel velmi lukrativní nabídku na uzavření dvouleté smlouvy v klubu Lada Togliatti. Vedení klubu v čele s majitelem po zvážení celé situace stanovilo výši odstupného, které od Togliatti požadovalo. Jedná se o poměrně vysokou částku, se kterou po několikadenním jednání vedení ruského klubu souhlasilo," uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

„Chtěl bych zdůraznit, že pan Holoubek při rozhodování přihlédl především k tomu, že Martin Zaťovič odvedl v Karlových Varech za 10 let spoustu práce a svými výkony vždy patřil k hráčům, na které bylo spolehnutí. Jeho účinkování v Karlových Varech si vážíme, a proto jsme jeho žádosti vyhověli," dodal Vaněk.

Zaťovič za Karlovy Vary odehrál 381 mistrovských zápasů, ve kterých zaznamenal 160 bodů za 88 branek a 72 přihrávek.

Reklama