Hlavní obsah

Karlovy Vary zvažují nabídku na vstup do HC Energie

Město Karlovy Vary dostalo nabídku na odkoupení 40 procent hokejového klubu HC Energie za deset milionů korun. Současný majitel klubu Karel Holoubek se rozhodl klub prodat. Zájemce o koupi, kterého město zatím neupřesnilo, městu nabídl vstup do klubu. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) se o nabídce jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Myslím si, že hokej ke Karlovým Varům patří a myslím si, že pokud existuje alespoň malá naděje, že zde zůstane hokej na té nejvyšší úrovni, má smysl jednat a hledat řešení. Řešení, která budou pro všechny zúčastněné strany akceptovatelná a pomohou vyřešit problém," uvedla primátorka statutárního města.

O klub má zájem "úspěšný podnikatel a manažer". Město dosud podporovalo hokejový klub dotacemi pro děti a mládež, dotace se netýkaly profesionálního A týmu. Město ale nemělo zatím možnost využití peněz kontrolovat, upozornila primátorka.

"Nový majitel si je vědom určité nezastupitelné role města Karlovy Vary v podpoře sportující mládeže, a proto naprosto otevřeně a transparentně nabídl městu podíl v klubu a možnost kontroly využití městských peněz," uvedla Ferklová.

"Radu města chci požádat o takzvanou alokaci peněz, tedy jakousi nezávaznou rezervaci této částky pro případ, že se s budoucím majitelem na všem dohodneme a odkoupení čtyřicetiprocentního podílu schválí zastupitelé města. Peníze tedy do té doby budou stále na účtu města, nikam se nebudou posílat a nic se z nich nebude platit," ujišťuje primátorka. Podle ní je extraligový hokej pro Karlovy Vary reklamou, ale také motivací pro stovky sportujících dětí.

Reklama

Související témata: