Hlavní obsah

Kdo se loučí? Polák, houslista? Málem mi ukápla slza, přiznával bývalý kapitán Vítkovic

Poprvé od pátého utkání předkola play off minulé sezony s Olomoucí se obránce Roman Polák vrátil na vítkovický led. Bez výstroje, bez dresu, zato ve slušivém obleku, s manželkou a oběma dětmi. Před utkáním 13. kola proti Liberci se bývalý kapitán Ostravanů definitivně rozloučil s hráčskou kariérou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bývalý kapitán Vítkovic Roman Polák se oficiálně rozloučil s kariérou.

Článek

Od nedávných spoluhráčů dostal pěkný dárek v podobě vítězství 6:3 nad týmem, který doposud dokázal bodovat v každém utkání sezony. „Z utkání jsem moc neviděl, protože jsem se celou druhou třetinu podepisoval, ale ten výsledek mě velmi těší. Vítkovice začaly sezonu až nečekaně dobře a já jim moc fandím, přestože jsem to vůbec nečekal. Jsem jedině rád, že si to tak sedlo, všichni noví hráči zapadli velice zdatně a pomáhají k takovým výsledkům," vykládal Polák.

Důrazného beka, který v NHL odehrál 877 utkání za St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks a Dallas Stars do hokejového důchodu vyprovázelo přes šest tisíc diváků, z kostky pod stropem Ostravar Arény jej pozdravili i bývali spoluhráči Vladimír Sobotka, Radek Faksa či Marek Malík.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Bývalý kapitán Vítkovic Roman Polák, který se oficiálně rozloučil s kariérou, vhodil úvodní symbolické buly. Vlevo Peter Mueller z Vítkovic, vpravo Petr Jelínek z Liberce.

„Kdo se loučí? Roman Polák, houslista? Jo, hokejista. Ne, to mi nic neříká," vtipkoval někdejší bek Vítkovic, Caroliny či newyorských Rangers Malík. „To je celý Malda," smál se Polák, kterého naopak dojala slova současného generálního manažera New York Islanders Lou Lamoriella, s nímž se Polák setkal při svém působení v Torontu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Roman Polák s rodinou. Bývalý kapitán Vítkovic se oficiálně rozloučil s kariérou.

„Nikdy jsem nespolupracoval s větším profesionálem," řekl Lamoriello. „Tam mi málem ukápla slza. Lou je obrovská persona ve světě NHL, uznávaný GM (generální manažer), který toho má za sebou strašně moc, jeho slova mě moc potěšila," svěřoval se Polák.

Nachystaná rozlučka ho překvapila. „Nečekal jsem to. Myslel jsem, že vhodím buly, zamáváme si a bude hotovo. Ale bylo to moc hezké. Kariéra začala brzy a skončila rychle. Ale nelituju, člověk by měl vědět, kdy má odejít," svěřil se nyní už skaut Columbusu.

„Léto jsem si konečně užil a teď se učím být skautem a nějakým způsobem se do toho dostávám," řekl Polák. „Výhodou je, že se ukáže až později, jestli jsem byl dobrý, nebo špatný. Takže mám dost času a po pěti letech si můžeme říct, zda jsem měl na kvalitní hráče dobré oko, nebo ne," pousmál se Polák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice