Hlavní obsah

Kdybych byl šikovnější. Kladenskou posilu štvala vyloučení i neproměněná šance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Hradci Králové zanechal výraznou stopu, ale při své obnovené premiéře za hokejové Kladno Východočechy nešetřil. Radek Smoleňák byl ve vzájemném zápase hodně vidět a dostával se soupeři pod kůži. V závěru třetí třetiny dokonce mohl rozhodnout, ale nepřekonal brankáře Hradce. Přesto Rytíři alespoň uhráli svůj první domácí bod a odlepili se ze dna tabulky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. Mountfield HK, a.s. 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kladenští fanoušci si pro Smoleňáka připravili transparent, kterým ho vítali zpátky. Nabuzená posila jim ale v první třetině přidělávala spíš starosti. Nechala se totiž dvakrát vyloučit, a především souboj se Zacharem v rohu obranného pásma hostů nesli Východočeši hodně nelibě. Až tak, že se urostlý bek Jank po třetině vydal ke Smoleňákovi na pár slov. Diskusi ale rozhodčí nepřipustili.

„Snažil jsem se hrát jednoduše. Štve mě, že jsem byl dvakrát vyloučený, to je moje chyba,“ okomentoval Smoleňák svůj vstup do utkání. Od druhé části se ale uklidnil a věnoval se více útočení. Měl také šance, minutu před koncem dokonce mohl rozhodnout v přesilovce za stavu 3:3, ale zblízka Kiviaha nepřekonal. „Kdybych byl šikovnější…“ procedil po utkání.

Rytíři měli duel 8. kola přitom dobře rozehraný. Polovinu utkání byli na ledě výrazně lepším týmem a dostali se do vedení 2:0. „Kiviaho nás držel v utkání. Začali jsme hrát až po druhém gólu soupeře,“ přiznal hradecký kouč Tomáš Martinec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Hradec Králové 2:1 (A. Novotný)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Hostující obrat nastartoval jeho nejmladší svěřenec. Patnáctiletý debutant Adam Novotný překonal Bowa ve 27. minutě. Stal se tak nejmladším střelcem v historii extraligy. „Zní to krásně, to se jen tak někomu nepoštěstí. Neskutečný zážitek na celý život,“ rozplýval se střelec po utkání.

„Teprve patnáct, jo? Jsem rád, že dostal prostor. Asi jsem mu uvolnil místo,“ vtipkoval Smoleňák při rozhovoru s novináři o Novotném. I kvůli jeho trefě nakonec Rytíři s Hradcem brali jen bod. Jejich první v domácím prostředí. Stačil ale na to, aby se Kladno odpoutalo ode dna tabulky, kam zahučela Plzeň.

„Mám dobrý pocit z toho, jak jsme hráli. Závěr mě ale mrzí. Myslím, že jsme si zasloužili o bod víc,“ hodnotil Smoleňák první vystoupení za Rytíře. Další utkání ho čeká už za dva dny, kdy Kladno zamíří do Mladé Boleslavi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Hradec Králové, bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.