Hlavní obsah

Jágrovo přiznání. S Kladnem mohl být amen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako majitel klubu si po úspěšné baráži zhluboka oddechl. Mnohem víc než v roli „pouhého“ hráče, byť i v té Jaromír Jágr přispěl k tomu, že hokejové Kladno zůstane extraligové. Kdyby tento cíl Středočeši nesplnili, možná by totiž v další sezoně nebyli ani chanceligoví.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno, radost Rytířů po udržení extraligové příslušnostiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Kdybychom spadli, tak by pravděpodobně skončil hokej na Kladně. Ale nestalo se, jedeme dál. Teď musíme udělat nejsilnější tým,“ pravil v pondělí po čtvrtém vítězství nad Vsetínem Jágr.

Hokej na Kladně je poslední desítky let úzce spjatý s Jágrem i jeho otcem. Díky nim se v největším středočeském městě ještě hraje. Jaromír Jágr starší zachránil klub před zánikem v roce 1994, jeho syn tak učinil v roce 2011, kdy se stal majitelem 70 procent klubu. Tehdy zároveň získal klub své současné jméno Rytíři Kladno. Zbylých třicet procent Jágr odkoupil od města v roce 2017.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: VHK Robe Vsetín vs. Rytíři Kladno 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Klub se sice podařilo zachránit, ale pod Jágrem spíš strádal. Od doby, co je někdejší hvězda NHL majitelem, strávili Rytíři hned šest sezon v nižší soutěži. Poslední tři extraligové ročníky pak zachraňovali až v prolínací soutěži s vítězem Chance ligy. Proti Jihlavě, Zlínu a Vsetínu však ztratilo Kladno dohromady jediný zápas, přičemž dvanáct duelů vyhrálo.

„Jsem realista a vím, na co máme a nemáme. Člověk si musí říct, že dělá maximum, co může udělat. Těžko se Kladno může srovnávat s Prahou. Ty musíš v 60tisícovém městě přilákat pět tisíc lidí. Jaké je to procento!“ odpovídal Jágr na dotaz, zda není ubíjející hrát baráž rok co rok.

Reklama