Hlavní obsah

Když nedáváme góly, tak nesmíme žádný dostat, měl jasno po první letošní nule brněnský Čiliak

Brno

Nechybělo mnoho a včera mohl stát Marek Čiliak na opačné straně kluziště. Třinec o brněnského hrdinu posledních dvou play off na konci přestupního období hodně usiloval, slovenský brankář ale dal přednost Kometě a hned při první návštěvě třineckého ledu střelce Ocelářů vynuloval. Čiliak pochytal pětadvacet střel a dovedl Brno k těsné výhře 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek

„Říkal jsem klukům, že když neumíme dávat branky, tak prostě žádnou nesmíme dostat. Všichni šli na krev a zvládli jsme to," připomněl Čiliak předchozí dva zápasy, v nichž dala Kometa jen po jednom gólu a musela do prodloužení.

V Třinci už slovenský gólman podobný scénář nedopustil. „Trochu jsem se toho obával, protože je vždy hodně těžké, když vedete jedna nula a gól může padnout z čehokoliv. Bojovali jsme ale až do konce a kluci mi hodně pomohli, měli jsme strašně moc zblokovaných střel. Jsem za takový zápas strašně rád, protože teď potřebujeme hodně sbírat body a je super odvést si je odsud," chválil Čiliak spoluhráče.

Ti ho nenechali na holičkách v dlouhém oslabení tří proti pěti na přelomu druhé a třetí části ani v téměř minutu trvající třinecké hře bez brankáře v závěru. „Nevím, zda vůbec Třinečtí vystřelili na branku," liboval si Čiliak.

K jedinému slezskému městu na extraligové mapě váže slovenského reprezentačního brankáře hned několik pojítek. Z Třince má například přítelkyni, na třineckém ledě Kometa v minulé sezoně vyhrála druhý mistrovský titul v řadě.

„Je to tady super, vždy se do třinecké haly, která je skvělá, těším. Hned se mi vybavily nějaké vzpomínky na minulé finále, když jsme sem přijeli," svěřil se Čiliak. A kolik tedy scházelo, aby byl v letošním play off oporou Třince a ne Brna? „...Nevím. To už je teď jedno," pousmál se brankář.

Reklama

Související témata: