Hlavní obsah

Na rozdíl od Voženílka vyvázl sparťan Kempný bez trestu. Pánik může hrát od úvodu finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na rozdíl od třineckého útočníka Daniela Voženílka, kterému nakonec Odvolací komise zákaz činnosti snížila o jeden zápas na polovinu, obránce Sparty Michal Kempný za faul na forvarda Ocelářů Patrika Hrehorčáka dodatečně trestán nebude. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík nezastaví činnost ani pardubickému Richardu Pánikovi za jeho nedovolený zákrok ve čtvrtém semifinále na litvínovského Jindřicha Abdula.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Kempný fauloval Hrehorčáka a dohrál.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kempný na začátku druhé třetiny třetího semifinále, které nakonec Sparta vyhrála 3:2 v prodloužení a vede už 3:0 na zápasy, poslal ve středním pásmu Hrehorčáka hlavou na mantinel a od hlavních rozhodčích Hribika s Pilným obdržel trest na pět minut a do konce utkání, dodatečné suspendaci ale unikl.

„Naražení na mantinel proběhlo zezadu, ale podle dostupných záběrů byl zákrok v počáteční fázi vedený z boku a v okamžiku jeho provedení se faulovaný hráč otočil zády. Sám se vystavil do zranitelné pozice, přičemž již nebylo možné zákroku ze stany Kempného zabránit,“ rozhodl Ujčík s tím, že trestání spadalo do kompetence rozhodčích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Pardubice, Pánik trefil do hlavy domácího AbdulaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

To platí i o faulu Pánika na Abdula. Ten v polovině sobotního čtvrtého duelu, po němž slavilo Dynamo postup do finále, zasáhl litvínovského útočníka loktem do hlavy. Sudí Šír s Ondráčkem situaci překontrolovali u videa a rozhodli se udělit jen dvouminutový trest.

„Šlo o zákrok, který byl veden čelně bez zvýšení těžiště, v nízké rychlosti a po celou dobu s nízkou intenzitou, takže jeho trestání spadalo do kompetence rozhodčích příslušného duelu,“ rozhodla disciplinární komise.

Pánik tak bude Pardubicím k dispozici od prvního finálového duelu.

Reklama