Hlavní obsah

Kladno - Zlín 4:1Kladno porazilo 4:1 Zlín, jemuž se venku nedaří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Patera 1 : 0
30. Balaštík 1 : 1
31. Procházka 2 : 1
53. Patera 3 : 1
59. Frolík 4 : 1

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 21. kole extraligy Zlín 4:1. Dvěma góly a asistencí se na výhře domácích nad nejslabším celkem soutěže na kluzišti soupeřů podílel kapitán Středočechů Pavel Patera.

Článek

Kladno mělo začátek utkání ideálně rozjetý. Ve třetí minutě byl vyloučen zlínský Kučný a přesně po půl minutě využil početní výhodu Patera, který po vzorné kombinaci Bělohlav - Kalla doklepával puk do odkryté branky. Téměř vzápětí následovala druhá přesilovka, ale již bez gólového efektu. Moravský celek se začal prosazovat ve druhé polovině první třetiny. Domácí obranu zlobili především Balaštík s Rachůnkem, ale Kopřiva byl připraven.

Ve druhé třetině však tým kouče Venery zvýšil aktivitu a domácí začali spíše spoléhat na rychlé protiútoky. Hned dvakrát mohl přidat druhou branku Patera, ale ani jednou však nedokázal Sedláčka ve zlínské brance překonat. Hosté se dočkali vyrovnání ve 30. minuty, kdy se prosadil Balaštík a připsal si tak desátý gól v sezoně.

Naštěstí pro Kladno již o 56 vteřin později využil Paterovu nahrávku Martin Procházka a znovu tak získal pro svůj tým vedení. Hosté tak znovu museli dobývat kladenskou svatyni. K úspěšnějšímu zakončení jim však chyběla jak lepší finálová nahrávka, tak i střelba.

Kladno i nadále především pečlivě bránilo prostor před svojí brankou a zdálo se, že je opět otázkou času kdy přijde vyrovnání. Gól nakonec přišel na druhé straně, kdy z nenápadné akce se prosadil před Sedláčkovou brankou znovu Patera. Definitivní tečku střetnutí potom napsal Frolík při oslabení.

Geus Okna Kladno - RI Okna Zlín 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Patera (Kalla, Bělohlav), 31. Martin Procházka (Patera, Diviš), 53. Patera (Diviš, Martin Procházka), 59. Frolík - 30. Balaštík (Köhler, Lučka). Rozhodčí: Šindler - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2405.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Šmach, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Zlín: Sedláček - Kučný, Galvas, Lučka, Nosek, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Matějka, Roman Vlach, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice