Hlavní obsah

Kladnu hrozí velký problém pro baráž. Jágr tvrdil, že dostal zákaz poskytovat rozhovory

Velkou nepříjemnost řeší před nedělním startem baráže o hokejovou extraligu na Kladně. Rytířům velmi pravděpodobně hrozí, že se proti Zlínu budou muset obejít bez svého nejproduktivnějšího obránce (7g.+18a.) a nejvytěžovanějšího hráče Jakea Dotchina.

Hokejisté Kladna se připravují na start baráže proti Zlínu.Video: Sport.cz

 
Článek

Když ve středu dopoledne jeho spoluhráči trénovali na ledě, 29letý Kanaďan stál o berlích za mantinelem. Při sebemenším pohybu bylo jasně patrné, jak jej zraněné koleno velmi limituje.

„Má nějaké problémy, řešíme to ze dne na den. Uvidíme, jak na tom bude v neděli," nechtěl Dotchinův stav příliš komentovat asistent trenéra Pavel Skrbek. Jeví se však nereálné, že by se řízný bek do startu baráže i v jejím průběhu stačil uzdravit. „To on jenom dělá před špiony ze Zlína, aby to tak vypadalo," snažil se Skrbek zlehčit stav Dotchina, který v základní části trávil na ledě téměř 25 minut na zápas.

Kladenským pomalu končí dlouhé 42denní čekání na soutěžní zápas a věří, že baráž zvládnou stejně jako loni proti Jihlavě. Do médií ale opory týmu moc mluvit nechtějí. Žádost o rozhovor ve slušnosti odmítli kouč Otakar Vejvoda, Tomáš Plekanec, Jakub Klepiš i Jaromír Jágr.

Kladno se připravuje na baráž, talentovaný bek prozrazuje v pořadu Příklep, jak se tráví 40denní pauza.Video: Sport.cz

„Rád vás vidím," zdravil 51letý hrající majitel klubu přítomné novináře. „Hele, je to ale v p*deli, mám zakázáno dávat rozhovory," odkazoval smějící se 51letý Jágr na majitele klubu, kterým je on sám.

„Přijdete v neděli?" zajímal se Jágr s odkazem na první domácí barážový duel. Po něm promluví? „Ne, ale budu tady. Jestli se teda do té doby nezraním," pokračoval Jágr a při dotazu, jak na tom před startem baráže je, se znovu usmál.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lukáš Vlačuha {LAKY ROYAL} (@laky.royal)

„Cítím se výborně, mám nový sestřih," ukazoval na ostříhané vlasy, aby pak zamířil do kabiny.

Na zhruba 75 minut dlouhém tréninku si několikrát vzal slovo. Ve středovém kruhu svým spoluhráčům připomínal, že je třeba využít výhody domácího ledu, který je o tři metry užší než ten ve Zlíně. „Hra na úzkém hřišti je jiná. Je to obrovský rozdíl, skoro úplně jiný sport," souhlasí Skrbek s nejproduktivnějším Evropanem v dějinách NHL.

Při jednom z nácviků herních situací si pak několik vteřin něco vysvětlovali. „Jarda to vidí nějak z pozice útočníka, já zase trošku jinak jako bývalý obránce. Víceméně jsme se ale nakonec shodli," vysvětloval Skrbek.

Dva kladenští parťáci a spoluhráči ze stříbrné dvacítky, dvě rozdílné cesty. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Za svou hráčskou kariéru zažil baráž o extraligu dvakrát. Před 21 lety v dresu Kladna neuspěl, před osmi lety za Olomouc ano. „Hrát baráž je v hokeji snad to nejhorší. Mnohem náročnější než finále extraligy. Když se baráž prohraje, v sázce je celá organizace. Kladno se v tom poslední roky mele, zaplaťpánbůh se ale vždycky poštěstilo vrátit zpátky," řekl majitel čtyř startů za nároďák.

Po konci základní části extraligy si Rytíři střihli čtyři přípravné duely proti prvoligovým soupeřům. Nejprve podlehli Kolínu, aby pak stejného soupeře porazili a následně zapsali dvě výhry nad pardubickým béčkem.

„Určitě na nás bude chvíli vidět, že nejsme rozehraní. Třetinu, možná deset minut," ví Skrbek, že 42denní pauza bez soutěžního zápasu se projeví.

Před Zlínem, na jehož stadion jako soupeř vždy rád jezdil, se má na pozoru. „V sezoně se mu dlouho nedařilo, já mu ale pořád věřil. Má spoustu hráčů s extraligovými zkušenostmi a bylo jen otázkou času, než si zvyknou na první ligu, která se hraje trošku jiným stylem. Věřil jsem, že půjdou minimálně do finále," uzavírá Skrbek.

Reklama