Hlavní obsah

Klíma po skončení dopingového trestu podepsal v Hradci Králové novou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Kevin Klíma bude i v nadcházejících sezonách působit v extraligovém Hradci Králové. Šestadvacetiletý hráč, který měl do února zastavenou činnost po pozitivním dopingovém trestu z loňského semifinále play off, podepsal s Mountfieldem smlouvu na další dva roky. Klub o tom informoval na svém webu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Liberec 1:2 (25. Kel. Klíma)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Podpisem smlouvy s Kevinem jsme výrazně posílili naši ofenzivu pro příští dvě sezony. Patří k našim klíčovým hráčům, což potvrzuje od prvního zápasu, kdy naskočil po větší pauze. Jednání byla složitější, ale díky oboustrannému zájmu o pokračování spolupráce jsme se nakonec domluvili na novém kontraktu, za což jsem velmi rád,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Klíma přišel do Hradce Králové v říjnu 2019 ze Sparty a stal se pevnou součástí sestavy Východočechů. V sezoně 2020/21 pomohl týmu 35 body k vítězství v základní části.

V minulém extraligovém ročníku se podílel na postupu do finále play off, následně ale vyšlo najevo, že byl stejně jako Graeme McCormack a Martin Štohanzl v průběhu semifinálové série proti Vítkovicím pozitivně testován na doping.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Vítkovice Ridera 1:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Národní rozhodčí soud pro sport Klímovi stejně jako jeho dvěma spoluhráčům zastavil činnost na deset měsíců. Do extraligy se hráč znovu zapojil v únoru. Antidopingový výbor České republiky se ale proti výši jejich trestů odvolal a žádá přísnější postih.

V aktuální sezoně tak doposud Klíma odehrál 11 zápasů s bilancí čtyř branek a tří asistencí. Hradci Králové pomohl v předkole play off k postupu přes Vítkovice.

Reklama

Související témata: