Hlavní obsah

Dominanci vystřídal strach. Takhle nesmíme hrát, uvědomuje si po druhé výhře Hradce Klíma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papírově se jedná o nejvyrovnanější sérii, ale průběhy zápasů tomu zatím neodpovídají. Hokejisté Hradce Králové zvládli také čtvrteční odvetu předkola play off extraligy, ve které porazili Vítkovice 1:0. Dvě třetiny své soupeře prakticky nepouštěli do šancí. Dominantní výkon ale vystřídal ve třetí třetině strach z výsledku. Přesto dělí Mountfield jediný triumf od postupu do čtvrtfinále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Vítkovice Ridera 1:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Vítkovice odvetu začaly podobně jako první zápas. K protihráčům se sice hosté snažili přistupovat aktivněji, ale výsledek žádný. Po dvou třetinách tak mohli mít radost jen z toho, že prohrávají pouze o gól. Ten obstaral v 16. minutě tečovanou střelou Kevin Klíma. I když i to je otázka. „Ani nevím, jestli jsem na ten puk sáhnul. Ale gól je gól,“ uvedl po zápase útočník, jenž se zatím jako jediný v sérii prosadil při hře pět na pět. Zvládl to ve středu i ve čtvrtek.

Východočeši působili stejně jako o den dřív živějším dojmem. K radosti trenéra Martince navíc přestali dělat zbytečné fauly. Vyloučit se nechali jen jednou a jako kdyby tím Vítkovice připravili o jejich jedinou účelnou zbraň.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice 1:0 (16. Kev. Klíma)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Speciální týmy rozhodují. Musíme se soustředit a být disciplinovaní. Víme, že při hře pět na pět jsme silní a myslím si, že od ostatních týmů odskočení,“ hodnotil autor jediné trefy zápasu. Především prostřední dějství mu dalo za pravdu. Mountfield při něm pustil soupeře k jediné střele na branku. „Do druhé třetiny za nás naskočil snad jen gólman,“ uvedl stroze hostující kouč Pavel Trnka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice, Pařík zachytil puk na brankové čářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Po čtyřiceti minutách se obraz hry náhle změnil. Po obrátce naskočily jiné Vítkovice. Najednou byly aktivnější a domácího brankáře Paříka zasypaly několika střelami. Zatímco za dvě třetiny vypálili hosté dohromady osmkrát, ve třetí části měli hned sedmnáct pokusů. „Třetí třetina nám ukázala cestu, musíme si z ní přenést nasazení,“ uvědomoval si hostující obránce Matěj Prčík.

Ten byl z vítkovických hráčů gólu vůbec nejblíže. V 56. minutě jeho střela propadla Paříkovi za záda. Domácí brankář ale hbitě reagoval a kotouč ještě stihl zachytit na brankové čáře. „Bohužel chyběly milimetry. Takový je život,“ procedil Prčík.

Mountfield tak pojede do Ostravy s vedením 2:0 na zápasy. Stejně jako v loňském semifinále, kdy vedl dokonce 3:0, aby se nakonec radoval z postupu až v prodloužení sedmého zápasu. Čtvrteční třetí třetina je pro Východočechy varovným signálem. „Začali jsme se strašně bát. Jenom jsme odhazovali puky, chybělo nám sebevědomí na kotouči a bylo to vidět. Takhle to nesmí vypadat, musíme se vrátit ke své hře,“ měl jasno Klíma.

Vítkovice se naopak musí pokusit o menší zázrak a vrátit sérii k pátému duelu do Hradce Králové. Na ledě přitom stále postrádají kapitána Dominika Lakatoše. Bude k dispozici v Ostravě? „To je jen hypotetická otázka, je zraněný,“ nechtěl více prozradit Trnka.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články