Hlavní obsah

Klimeš podepsal novou smlouvu ve Vítkovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový brankář Lukáš Klimeš podepsal novou víceletou smlouvu v extraligových Vítkovicích. Ostravský klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice, šanci domácího Eberleho kryl KlimešVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Klimson ukázal v minulé sezoně všem, jak výborným a kvalitním gólmanem je. Skvělými výkony si řekl o post brankářské jedničky u nás, stal se nejlepším brankářem základní části extraligy a nakonec se probojoval i do reprezentace, kde také odchytal výborná utkání,“ řekl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Devětadvacetiletý brankář působí ve Vítkovicích od roku 2022, v aktuální sezoně se stal týmovou brankářskou jedničkou. Po skončení klubové sezony si Klimeš navíc připsal premiérové starty v národním týmu.

„Je to brankář, na kterém chceme stavět, a jsme jenom rádi, že na naši nabídku prodloužení spolupráce a podpisu nového víceletého kontraktu kývnul,“ uvedl Šimíček.

Odchovanec brněnské Komety má na kontě 92 startů v extralize s průměrem 2,54 inkasované branky na utkání a úspěšností 91,80 procenta. Osmkrát udržel čisté konto.

"Mám velkou radost, že jsem spojil svou budoucnost s Vítkovicemi. Jsem obrovsky vděčný za tu příležitost, kterou jsem tady dostal. Chci se za to Vítkovicím odvděčit jenom dobrými výkony, ideálně ještě lepšími, než které jsem předvedl v minulé sezoně. Věřím a doufám, že se nám v nové sezoně podaří týmový úspěch, “ řekl Klimeš.