Hlavní obsah

Kluby si mění reprezentanty! Sparta má Jarůška, do Hradce míří Zámorský

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty získali posilu do ofenzívy. Dres Pražanů bude po odchodu z Hradce Králové oblékat reprezentační útočník Richard Jarůšek, který přichází na přestup. Naopak ze Sparty na východ Čech odchází obránce Petr Zámorský, jehož hostování bylo postoupeno Mountfieldu. „Věříme, že Richard Jarůšek je pravou útočnou posilou, kterou momentálně potřebujeme,“ říká sportovní manažer Michal Broš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Richard Jarůšek slaví gól proti Švédsku.

Článek

Oba kluby mohou být spokojené. Pražané hledali kvalitního útočníka, hráče s koulema, jak avizoval sportovní manažer Michal Broš. Stal se jím účastník světového šampionátu v roce 2016, který nastřílel v posledních dvou extraligových sezónách 38 gólů a celkem nasbíral 84 bodů.

„Znám Ríšu dobře ze svého působení v Mladé Boleslavi a také kouč František Výborný ho trénoval, takže oba dobře známe jeho ofenzivní kvality. Slibujeme si od něj v první řadě důraz v útočném pásmu a samozřejmě produktivitu, která nám zatím v této sezóně chybí," dodává Broš.

V aktuálním ročníku Richard Jarůšek v kádru královéhradeckého Mountfieldu nedostával tolik prostoru. „Situaci ohledně Richarda řešíme prakticky od začátku sezóny, stejně jako týmu se ani jemu osobně moc nedařilo. Situaci jsme s ním rozebírali a zkoušeli ho po vzájemné dohodě někde v extralize 'oživit' formou trejdu, což se však nepodařilo, jelikož nám nikdo nebyl schopen nabídnout adekvátní náhradu," vysvětluje Aleš Kmoníček, generální manažer hradeckého klubu.

Sám požádal o přestup jinam

Jarůšek nebyl spokojený s celkovým vytěžováním a požádal Mountfield o uvolnění do jiného klubu. "Dostal zajímavou nabídku od Sparty a i podmínky pro klub byly akceptovatelné, proto jsme se po vzájemné dohodě domluvili na ukončení jeho smlouvy v našem klubu a převedení hráčských práv formou přestupu do Sparty Praha," potvrzuje Kmoníček.

Šestadvacetiletý útočník podepsal ve Spartě dlouhodobý kontrakt. „Je to řešení aktuální situace, kdy nejsme spokojeni s efektivitou ofenzivy, ale zároveň nám zapadá do koncepce přestavby kádru, kdy se snažíme získávat mladší hráče s reprezentačním potenciálem," vysvětluje Broš. „Jsem rád, že majitel klubu a členové představenstva uvolnili finanční prostředky nad rámec rozpočtu na příchod tohoto hráče."

Bývalý útočník Znojma, Mladé Boleslavi či naposledy Hradce Králové přichází do Sparty jako vzývaná ofenzivní posila. „Je mi jasné, s čím do Sparty přicházím a jaké budu mít úkoly. Chci Spartě pomoci v tabulce nahoru tam, kam patří a kde ji chtějí fanoušci vidět," říká Richard Jarůšek na klubovém webu. „Sparta je klub, který má obrovské jméno a jsem moc rád, že si v něm zahraji. Je to pro mě velká výzva a věřím, že budu týmu přínosem přesně v tom, co ode mne trenéři očekávají," dodává produktivní forvard. Poprvé s novými spoluhráči by si měl zatrénovat ve čtvrtek.

Konečně našli ofenzivního obránce

Na své si přijdou i Východočeši. Vyřešili problém Jarůšek, navíc získali renomovaného obránce. Petr Zámorský přišel do Sparty jako velká letní posila, roli lídra ovšem nenaplnil, proto ho Pražané odstavili a nabídli dalším klubům.

O restart se teď zlínský rodák pokusí v Hradci Králové. „Od začátku ročníku jsme sháněli ofenzivního obránce, který má výbornou střelu. Petr je k dispozici a možnost angažovat ho se nám zamlouvala. Po nepovedeném angažmá ve Spartě chce dokázat svou kvalitu, i proto má velkou chuť hrát za Hradec a pomoci mu k úspěchu. Všechny tyto aspekty rozhodly o tom, že jsme ho angažovali na hostování do konce této sezóny," pochvaluje si generální manažer Kmoníček.

Reklama

Související témata: