Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Filipe Pešáne, jste frajer! Klobouk dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojedete trestné střílení, dozvěděl se napoprvé. Tak ne, video ukázalo, že puk přešel brankovou čáru, takže jste dali gól, slyšel kouč Filip Pešán o chvilku později. Aby nakonec rozhodčí gól libereckých hokejistů odvolali, ba dokonce i trestné střílení zrušili. Celkem solidní veletoč v podání sudích během několika minut, který by ne každý z trenérů skousl. Pešán se ovšem zachoval jako chlap.

Foto: Radek Petrášek, Sport.cz

Trenér Liberce Filip Pešán

Článek

„Vy jste se normálně zbláznili,“ podivoval se nejprve Pešán slovům arbitra Sýkory, který mu vysvětloval, že původně uznaný Zacharův gól nemůže platit, protože útočník Liberce faulovaný obráncem Řezníčkem nebyl, a že tak šlo o bránění brankáři Konrádovi ve hře, když ho Zachar i s pukem smetl do brány. A že se ruší i trestné střílení…

„Vy jste ve hře pískli trestné střílení a teď ho odvoláváte? A to jde? To nejde snad, ne?“ pokračoval Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, gól Liberce nakonec po opakovaném zkoumání videa neplatilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A měl pravdu, protože tady rozhodčí opravdu pochybili. Ani po zhlédnutí videa nejsou oprávněni odvolat trestné střílení. Což po zápase přiznal i šéf rozhodčích Vladimír Pešina, když litoval „relativně unáhleného signálu sudích na penaltu“.

Dokážu si představit, jak psychicky náročné muselo být první utkání předkola pro všechny aktéry. Celý zápas 0:0 a víte, že jeden moment nejspíš rozhodne. O to víc smekám před Pešánem, jak se pak k posouzenému momentu ze 48. minuty postavil.

Když k němu před startem prodloužení Sýkora přijel, aby mu pochybení sudích s odvolaným trestným střílením vysvětlil a omluvil se za chybu, trenér Liberce ukázal empatii. „V klidu, já to respektuju. Chápu,“ opáčil Sýkorovi Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, rozhodčí Sýkora před prodloužením vysvětluje trenérovi domácích Pešánovi zmatky při neuznaném góluVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ten Pešán, kterému někteří už od dob jeho působení na střídačce národního týmu s oblibou předhazují a vyčítají, jak je arogantní a sebestředný.

„Bylo to těžké na všechny tři strany. Pro nás, hostující tým i pro rozhodčí. Asi se tam udělala nějaká procesní chyba. Sice v důležitém okamžiku zápasu, ale nebyl úplně stoprocentně rozhodující. Chyba se stane, já jich udělám spoustu,“ dodával na tiskové konferenci po zápase, který nakonec jeho tým prohrál 0:1 v prodloužení.

Kouči Severočechů za jeho vyjádření, kdy i v emočním vypětí dokázal omluvit neuváženou signalizaci trestného střílení, tleskám.

Filipe Pešáne, jste frajer! Klobouk dolů.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec