Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 1:3Kometa padla potřetí v řadě, Bruslaři slaví plný bodový zisk po deseti kolech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Strömberg 1 : 0
26. Beránek 1 : 1
40. Kousal 1 : 2
59. Najman 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 22. kole extraligy na ledě Brna 3:1 a z plného bodového zisku se radovali po deseti kolech. Na vedoucí gól brněnského Kima Strömberga z úvodu utkání odpověděli Martin Beránek, Pavel Kousal a do prázdné branky Ondřej Najman. Kometa prohrála potřetí za sebou, v tabulce zůstává pátá, hosté poskočili na šestou příčku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z branky

Článek

Kometa začala cestu za možnou nápravou dvou posledních nepovedených zápasů aktivně a už v 5. minutě se dostala do vedení, když rychlou brejkovou akci zakončil po přihrávce Koblížka finský útočník Strömberg.

Na severského spoluhráče mohl navázat Zaťovič, ale na Krošelje nevyzrál. Výborně si v brankovišti vedl i jeho domácí protějšek Čiliak, který čelil v první třetině 13 střelám, z nichž žádná neměla gólové parametry.

Bruslaři měli i po první přestávce herní a kombinační převahu a vyrovnání se dočkali ve 26. minutě, ze skrumáže před brněnskou brankou protlačil puk za Čiliaka útočník Beránek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Ščotka z Brna a David Šťastný z Mladé Boleslavi.

Jednu z mála šancí Komety měl Koblížek, ale nájezd na mladoboleslavského gólmana neproměnil. Hosté herně dominovali a v závěru druhé třetiny šli do vedení. Pohotovou střelou se prosadil jejich nejproduktivnější hráč Kousal.

Mezi brněnské tyče se v posledním dějství postavil Furch, nicméně obraz hry zůstal stejný. Boleslav byla aktivnější, lépe bruslila a bez problémů ustála i čtyřminutové oslabení při vyloučení Kousala. Brno neuspělo ani při power play, do prázdné branky se naopak trefil Najman. Mladá Boleslav vyhrála šest z uplynulých osmi vzájemných duelů.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Strömberg (Koblížek, Zaťovič) - 26. M. Beránek (Fořt), 40. P. Kousal (Stříteský), 59. O. Najman (Lantoši, Aberg). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 6031.
Brno: Čiliak (41. Furch) - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Vincour, T. Sallinen, Dufek - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Lantoši - P. Kousal, Závora, Kantner - J. Stránský, Fořt, M. Beránek - Štastný, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Reklama