Hlavní obsah

Plzeň - Brno 6:3Kometa zhasla v Plzni, hattrickem ji pomohl zničit Lang

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Suchý 1 : 0
13. Schleiss 2 : 0
30. Holík 2 : 1
31. Lang 3 : 1
31. Vincour 3 : 2
34. Blomstrand 4 : 2
46. Lang 5 : 2
48. Mueller 5 : 3
60. Lang 6 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zvítězili ve čtvrtečním duelu 37. kola extraligy nad Brnem 6:3. Největší podíl na vítězství Indiánů měl hattrickem útočník Martin Lang. Plzeň vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů, Kometa naopak potřetí ze čtyř duelů prohrála.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, již po 30 vteřinách musel gólman Sedláček zastavit střelu nepokrytého Dzierkalse. Hostující defenziva se chybami v rozehrávce dostávala pod tlak a jen díky Sedláčkovu zákroku proti teči Dzierkalse Kometa neinkasovala. Plzeňští sice ve 12. minutě nezužitkovali minutovou dvojnásobnou přesilovku, ale při hře ve čtyřech na obou stranách otevřel skóre ranou bez přípravy z levého kruhu Schleiss. O minutu později navíc ve vlastním oslabení Suchý zakončil úspěšně svůj únik a zvýšil na 2:0.

Poté se hosté probrali, Dočekal ale zblízka trefil jen levou tyč a v 16. minutě Pavlíkovu nebezpečnou dorážku stačil vyrazit gólman Svoboda. Po pauze ho z dobré pozice nepřekonal ani Krištof, z protiútoku Kodýtek zblízka přestřelil a vzápětí si Sedláček poradil i s únikem Martina Langa.

Rušnou pasáž před polovinou utkání ozdobil během náporu Komety pohotovým zákrokem proti Hollandově dorážce také Svoboda, ale v 29. minutě už při přesilovce snížil rychlou střelou z pravého kruhu na 1:2 Holík.

O půldruhé minuty později sice dokázal poslat do sítě vyražený Dzierkalsův pokus Martin Lang, ale 25 vteřin nato zaváhání domácí defenzivy potrestal dorážkou na 2:3 Vincour. Divokou čtyřminutovku uzavřel ve 34. minutě Blomstrand, jenž z přečíslení dvou na jednoho vrátil po přihrávce Martina Langa Indiánům dvoubrankové vedení.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky tempo opadlo. Hosté ve snaze o zkorigování výsledku otevřeli hru a v 46. minutě po Mertlově přiťuknutí zvýšil svižnou střelou Martin Lang na 5:2. Záhy po Holíkově přihrávce od zadního mantinelu pohotově skóroval Mueller, více už však hráči Komety nestihli. Domácí jim totiž povolili už jen šanci aktivního Muellera a při hře bez brankáře upravil v 59. minutě na konečných 6:3 Martin Lang, jenž tak završil hattrick.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Schleiss (Čerešňák), 14. F. Suchý (Čerešňák), 31. M. Lang (Dzierkals, Kodýtek), 34. Blomstrand (M. Lang, V. Lang), 46. M. Lang (Mertl), 59. M. Lang (Čerešňák) - 30. P. Holík (Mueller, Bartejs), 31. Vincour (Rákos, R. Pavlík), 48. Mueller (P. Holík, Zaťovič). Rozhodčí: Ondráček, Šír - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl, V. Lang - M. Lang, Mertl, Dzierkals - G. Thorell, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Marcel, P. Musil, F. Přikryl. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.
Brno: Jakub Sedláček - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Tansey, Gulaši, L. Forman - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Krištof, Kratochvíl - Vincour, Rákos, R. Pavlík - T. Šoustal, Dočekal, Šik. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice