Hlavní obsah

Konečně nám vyšla střelba, jásal Lubina po exhibici Komety v Litvínově

LITVÍNOV

Až v pátém extraligovém zápase v roli hlavního kouče hokejistů brněnské Komety se Ladislav Lubina dočkal premiérového bodového zisku, ale stálo to za to. Jím vedený tým v úterý exceloval v Litvínově. Vítězstvím 7:1 v duelu dvou aspirantů na elitní desítku v tabulce ukončil dvanáct kol trvající černou sérii, během níž získal pouhé dva body. Tentokrát nebylo o úspěchu Brna od prvních chvil sebemenších pochyb.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ondřej Veselý (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Komety jeden ze vstřelených gólů na ledě Litvínova.

Článek

„Hráči zaslouží uznání za koncentrovaný a zodpovědný výkon. Hráli jsme dobře odzadu, byli jsme srdnatí v osobních soubojích a konečně jsme začali střílet. Změnili jsme způsob hry, a to byl největší rozdíl oproti předešlým zápasům, kdy jsme byli jaloví v koncovce,“ rozebíral spokojeně Lubina.

Asistence na první tři góly si už do sedmnácté minuty připsal útočník Ivan Huml. „Domácí věděli, v jaké jsme krizi, a čekali jsme, že proti nám nastoupí s velkým elánem. První třetina se nám povedla. Hráli jsme poctivě a rychle jsme utekli na třígólový rozdíl, což rozhodlo. Důležité bylo, že jsme přestáli litvínovský tlak na začátku druhé části. Pak jsme už zápas v pohodě dohráli,“ pokýval hlavou zkušený forvard.

„Pomohlo nám, že Litvínov nepodal výkon, jaký by si domácí představovali. Dávali jsme góly z blízkosti, debakl soupeře bych nesváděl jen na slabší den jeho brankářů. Při několika brankách jsme měli i potřebné štěstí. Odehráli jsme celých šedesát minut v tempu,“ líčil Huml.

To, že svoji bilanci v utkání nevyšperkoval ještě vstřeleným gólem, Humla nemrzelo. „To by asi bylo na jedno utkání moc. Se svým výkonem i výsledkem jsem spokojený, a na to, že jsem neskóroval, si nestěžuji,“ usmál se útočník.

Kanonádu Brna nastartoval Kamil Brabenec. „Před zápasem jsme byli pod velkým tlakem, který jsme nakonec ustáli a dostali se na koně. Výsledek vypadá krásně. Takové vzepětí nám dlouho chybělo. Musíme v tom pokračovat. Když budeme předvádět podobnou hru jako v Litvínově, měli bychom se v desítce udržet,“ mínil protřelý útočník.

Zápas roku jsme nezvládli, smutnil J. Hübl

Litvínovský gólman Jaroslav Hübl odešel ve 31. minutě za stavu 0:4 z ledu. „Pro nás to byl zápas roku. Těžko se mi hledají slova k vysvětlení, proč jsme ho takhle nezvládli. Naše hra se sesypala po prvních dvou gólech. A už jsme nenašli cestu, jak z toho ven,“ shrnul Hübl tristní představení.

Ještě nedávno měl Litvínov na desátém místě před Plzní devítibodový náskok. „Ale sami jsme si ho promrhali. Nezbývá nám, než začít znovu od začátku a pokusit se zvednout. Do konce zbývá ještě hodně zápasů. Horší by bylo, kdyby scházela třeba už jen tři kola,“ dodal Hübl.

„Budeme muset dát dohromady tu naší herní mozaiku, abychom se výkony přiblížili k období před čtrnácti dny, kdy jsme hráli dobře. Od té doby se trápíme a plácáme v útlumu, naše hra nemá hlavu ani patu,“ přidal se obránce Marek Černošek, který patří k nejzkušenějším hráčům mužstva.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec