Hlavní obsah

Kontroverzní moment v Plzni. Sparta si vzala výzvu pozdě, stěžuje si domácí kouč Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Běžela 58.minuta utkání, Petr Zámorský vypálil od modré čáry a jeho rána prosvištěla až do sítě. Domácí se radovali z vyrovnání, ovšem jen chvíli. Sparta si vzala trenérskou výzvu na vysokou hůl, kterou 15 sekund před gólem zachytil hostující vyhození Schleiss. Uspěla a nakonec udržela těsné vedení 3:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Sparta, neuznaný gól PlzněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Schleiss zastavil kotouč letící po mantinelu. Byl lehce pokrčený, avšak zahrál holí nad úrovní ramen. „Asi tam vysoká hůl byla,“ připustil plzeňský kapitán. Hra ale pokračovala a domácí posléze vyrovnali.

Sparťanský trenér gólmanů Petr Přikryl, který zkoumal celou situaci na tabletu, situaci vyhodnotil správně. A rozhodčí po přezkoumání záznamu správně rozpažili. Západočechy však naštvalo, že si Pražané vzali výzvu pozdě. Už ve chvíli, kdy všichni hráči byli postaveni na vhazování a duel měl pokračovat.

„Soupeř má samozřejmě právo si vzít výzvu. Na druhou stranu jsme před sezonou absolvovali seminář s rozhodčími, kde nám bylo řečeno, že je nutné o přezkoumání požádat do 40, maximálně 45 sekund. Tahle doba byla jasně překročena,“ rozčiloval se na pozápasové tiskové konferenci domácí kouč Petr Kořínek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Škoda Plzeň vs. HC Sparta Praha 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Podle videozáznamu uplynulo 57 vteřin, než Sparta o výzvu požádala. „Už se ukázalo na buly. V tomhle případě už by výrok na ledě neměl jít změnit. Ale asi je to trošku jinak. Nechci se k tomu víc vyjadřovat, aby z toho nebyl problém,“ líčil rozmrzelý trenér.

Situaci okomentoval i hostující lodivod Pavel Gross. „Dlouhé to bylo. Asi po 35 vteřinách se k nám informace dostala. Nejdřív jsme si vysvětlovali kde, co a jak. Já myslel, že ta vysoká hůl byla před bránou, až pak jsem se dozvěděl, že u mantinelu,“ popisoval Gross. „Jo, možná to trvalo déle. Měli jsme v tom štěstí, bereme to,“ doplnil sparťanský kouč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.