Hlavní obsah

Kotala nastartoval obrat Bruslařů fintou s hokejkou mezi nohama. Spontánní nápad a pěkný gól, usmíval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu obrovsky vyrovnaná bitva. Ve druhém zápase předkola play off se však tentokrát radovali hokejisté Mladé Boleslavi, kteří zvítězili na ledě Plzně 3:2. Zápas se pro ně přitom nevyvíjel vůbec dobře, ale Bruslaři dokázali otočit zápas z 0:2. Klíčový kontaktní gól vstřelil povedenou fintou Jakub Kotala. Mladá Boleslav poté přidala dvě branky ve třetí třetině a srovnala stav série.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Kotala z Mladé Boleslavi a jeho efektní zakončení.

Článek

Plzeň využila dvě přesilovky v první části a s nadějemi Středočechů to nevypadalo vůbec dobře. Bruslaři se naopak v početních výhodách trápili. Na šestý pokus už ale uspěli. Jakub Kotala si na brankovišti našel odražený puk a s hokejkou mezi nohama ho doklepl do poloprázdné branky. „Na tréninku tuhle fintu občas zkouším. Byl to spontánní nápad, naštěstí zakončení vyšlo. Za takhle pěkný gól jsem rád," usmíval se po zápase.

Jen o pár minut později v další přesilovce zkusil stejný trik znovu, tentokrát však v tísni neuspěl. „Byl jsem až zbytečně namlsaný," přiznal. Neproměněná šance ho ale dlouho mrzet nemusela. Mladá Boleslav ve třetí třetině Škodu výrazně přehrávala a po zásluze skóre otočila. „Rozhodla naše obrovská bojovnost. Po první těsné porážce v prodloužení jsme chtěli za každou cenu srovnat stav série. Pořád jsme věřili, že můžeme skóre otočit. A zadařilo se," radoval se 25letý útočník.

Naopak v plzeňském táboře zavládl smutek. Západočeši byli blízko k mečbolu, ale sami si ztratili výborně rozehraný zápas. „Těžko říct, co se stalo. Měli jsme spoustu šancí na gól na 3:0, který by nás zklidnil, ale místo toho přišla kontaktní trefa soupeře," hodnotil duel Tomáš Mertl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Ten se po osmizápasovém gólovém půstu prosadil dokonce dvakrát, v obou případech v přesilovce z dorážky. „Kluci sehráli akce dobře do kruhů, odkud přicházely nebezpečné střely. Já jen stál na brankovišti a stačilo mi puk dorazit. Radost z gólů je ale nulová, když jsme jako tým dopadli takhle," smutnil plzeňský centr, který v pátek oslavil 36. narozeniny.

Mertla mrzelo, že Škoda stejně jako dvakrát v závěru základní části znovu přišla o vedení 2:0. „Opět jsme se báli o výsledek. Byli jsme moc zatažení. Vyrovnávací trefa Boleslav nabudila a vzápětí rozhodla. Je to velká škoda," řekl.

Zápas výrazně ovlivnily fauly na obou stranách. Bruslaři byli vyloučeni devětkrát, Plzeň dokonce desetkrát. Sám Mertl strávil na trestné lavici osm minut. „To se mi ještě v životě nestalo. Nebylo to nic příjemného. Musím se tolika faulů vyvarovat," věděl zkušený útočník.

Indiáni se budou muset z kruté porážky oklepat, naopak Mladá Boleslav si psychickou pohodu z povedeného obratu bude snažit přenést do pondělního třetího zápasu série. „Vítězství nás může pořádně nabudit. Ale zároveň je potřeba pokora. V pondělí se začíná od nuly, bude to zase boj. Věřím, že tenhle bod nás nakopne a doma ho potvrdíme," doplnil Kotala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.