Hlavní obsah

Kousal zaplatí za výbuch vzteku na trestné, pokutován je i Černoch

Praha

Hokejový útočník Pardubic Robert Kousal byl disciplinární komisí extraligy potrestán pětitisícovou pokutou za nesportovní chování v nedělním utkání 2. kola proti Plzni. Forvard Karlových Varů Jiří Černoch pak z rozhodnutí disciplinárky přijde o deset procent z měsíčního platu za nafilmovaný pád nebo přehrávání, kterého se dopustil v nedělním duelu s Třincem.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Nakládal, Robert Kousal a Radoslav Tybor z Pardubic oslavují gól.

Článek

Kousalovi byly na začátku třetí třetiny zápasu s Plzní, které Dynamo nakonec vyhrálo 3:2 v prodloužení, uděleny dvě minuty za nedovolené bránění Milana Gulaše. S tím se ale nechtěl smířit, na trestné lavici několikrát vzteky praštil hokejkou o plexisklo.

Rozhodčí mu nakonec za následné protesty navrch uložili osobní trest do konce utkání, od předsedy disciplinárky Viktora Ujčíka teď přichází i pokuta ve výši pěti tisíc.

Černoch v polovině souboje s Třincem přibarvil pád po souboji s Matějem Stránským, za který byl útočník Ocelářů vyloučen.

„Černoch zneužil kontaktu s Matějem Stránským k tomu, aby jeho důsledky teatrálně zvýraznil a ovlivnil názor rozhodčích. Zákrok, kterým se mu protihráč pokusil ztížit postup podél hrazení, nebyl přitom takové intenzity ani charakteru, aby nevyhnutelně vedl k hráčově pádu na ledovou plochu takovým způsobem, jakým k němu nakonec došlo," vysvětlil Ujčík, proč se rozhodl Černocha pokutovat.

Reklama