Hlavní obsah

Kovář promluvil z liberecké nemocnice. Gólmana Sparty podpořil i biatlonista Krčmář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byly to v pátek večer na stadionu Bílých Tygrů minuty hrůzy, když gólmana hokejové Sparty Jakuba Kováře zasáhl ve 34. minutě puk po dělovce libereckého útočníka Jaroslava Vlacha do krku a několik minut zůstal ležet na ledě. V sobotu dopoledne Kovář poprvé od incidentu promluvil a fanoušky uklidnil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, brankář Sparty Kovář musel střídat po dělovce VlachaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Kovářovi museli vyrazit na pomoc na ledovou plochu zdravotníci a odvezli ho z něj na nosítkách. Pětatřicetiletý písecký rodák následně zamířil do Krajské nemocnice Liberec, kde strávil noc.

„Děkuju za zprávy plné podpory, moc mě to potěšilo. Noc jsem strávil preventivně v liberecké nemocnici, jsem pomlácený, na chvíli jsem byl mimo, ale už se cítím mnohem lépe. Díky za vaši starost, brzy se vidíme na stadionu,“ napsal Kovář v sobotu dopoledne na svém Instagramu.

Fanoušky tím uklidnil. Na Kovářův příspěvek reagoval třeba i český biatlonista a velký příznivec Sparty Michal Krčmář. „Moc dobrá zpráva takhle po ránu! Ať jsi brzy zpět,“ vzkázal Kovářovi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Kovy to dostal asi fakt napřímo. Říkali, že mu našli puk až ve vestě. Asi bude mít svaly hodně poškozený a asi je bude mít nějakou dobu nehybný a nebude moc nejspíš moc hýbat hlavou. Vím, že když člověk dostane fakt jenom do masky, tak druhý den ho bolí za krkem, všechno. Jako když se špatně vyspíte. Na ten krk, na svaly, na hlavu je to nátlak,“ říkal bezprostředně po zápase Josef Kořenář, který ve 34. minutě za stavu 3:2 pro Tygry Kováře v brance nahradil a gól už nepustil, takže pomohl k triumfu Sparty 4:3.

Foto: Instagram Jakuba Kováře

Jakub Kovář ukázal, jak vypadá místo na krku, kam jej zasáhl puk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články