Hlavní obsah

Královéhradecký střelec Pavlík: Jágr už není rychlík, ale platný je

Byť je obránce, zápas 18. kola hokejové extraligy byl střelecky jeho. Zadák Hradce Králové Filip Pavlík přispěl k výhře svého týmu nad Kladnem 4:3 v prodloužení dvěma brankami. Druhou trefou v čase 58:37 připravil o vítězný gól hostujícího Jaromíra Jágra. Pro hrajícího majitele Rytířů měl však slova uznání.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

"Už to není největší rychlík, ale ostatním klukům vytvoří šance. Je to hodně platný hráč," ocenil Pavlík devětačtyřicetiletou legendu českého hokeje. Jágr se prosadil už pošesté v sezoně.

Především Pavlíkovou zásluhou nakonec bral favorit dva body. Kladno vedlo, Hradec sice otočil skóre, ale ve třetí třetině se hosté opět dostali do vedení 3:2. "V první třetině jsme si moc nepomohli přesilovkami," uznal Pavlík. "Z toho plynulo, že to bylo opticky vyrovnané," vykládal.

On sám vyrovnal ve druhé třetině. Svým prvním dnešním zásahem vyrovnal na 1:1. "Byl to zápas nahoru dolů, jsme rádi za to, jak to dopadlo," pochvaloval si Pavlík.

Foto: David Taneček, ČTK

Filip Pavlík z Hradce Králové se raduje z gólu.

On sám k tomu výrazně přispěl. Po úspěšné dorážce ze druhého dějství vyrovnal pár desítek vteřin před sirénou. Puk nahodil od zadního mantinelu, všiml si, že brankář je mírně vyjetý. Od něj puk spadl do sítě. "Se štěstím to propadlo," glosoval stroze.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice