Hlavní obsah

Kritizovaní Švédi hrdiny Sparty. Plekanec se hecoval s Hrdinou a pak předvedl gólovou lahůdku vkleče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod švédskou režií bratří Thorellových se rodila výhra hokejové Sparty 5:1 nad Kladnem. 30letý Erik přispěl k triumfu brankou a asistencí, o dva roky starší Gustaf jedním gólem, takže kouč Pražanů Hořava ani ve třetím zápase po návratu na střídačku neokusil porážku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gustaf Thorell ze Sparty (vpravo) střílí gól. V brance Kladna je Landon Bow.

Článek

„Krásný moment, že jsme se střelecky prosadili já i brácha. Ani si nepamatuju, jestli se nám to někdy povedlo, když jsme před lety hráli spolu ve Švédsku,“ usmíval se Gustaf Thorell.

Přitom rodáci z Karlstadu se v této sezoně dostávali pod značnou palbu kritiky. Erik byl jen stínem hráče z uplynulé sezony, kdy pomohl Spartě do finále, a před příchodem Miloslava Hořavy zapsal v 19 duelech jen slabých pět bodů. Gustaf, předsezonní posila z Plzně, měl za 20 zápasů v kolonce gólů dokonce nulu.

Gustaf Thorell v této sezoně
Před příchodem Hořavy
Zápasy20
Góly0
Asistence3
Pod Hořavou
Zápasy3
Góly2
Asistence0

Za tři utkání pod Hořavou však Gustaf Thorell zaznamenal první dva góly v sezoně, Erik tři body. „Nemyslím, že to souvisí se změnou trenérů. Je to hlavně o mně samotném. Popravdě bych byl překvapený, kdyby mě lidi za dosavadní výkony nekritizovali. Nehrál jsem dobře. Snad se to teď zlomí,“ přeje si Gustaf.

Erik Thorell v této sezoně
Před příchodem Hořavy
Zápasy19
Góly3
Asistence2
Pod Hořavou
Zápasy3
Góly1
Asistence2

„Nejsem tu od střílení spousty branek, od toho tu jsou mnohem šikovnější hráči, ale i já musím gólově přispět. Cítím se teď lépe a je vidět, že působíme jako tým. Pro nás je teď každý zápas jako v play off, každý bod je moc důležitý,“ dodává starší ze švédských bratrů.

Pražané zvládli i třetí zápas pod novým trenérem, zase navíc inkasovali jediný gól. „To je ale hlavně zásluha našich brankářů. Tři výhry jsou skvělé, ale musíme být realističtí. Za tak krátkou dobu nemůžu tvrdit, že se zvedáme,“ zůstává Hořava nohama na zemi.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťanská radost. David Tomášek slaví gól spoluhráče Erika Thorella.

Kladno naopak přerušilo sérii dvou vítězství, na Spartě se radovalo jen z gólu Tomáše Plekance na 1:1. Ten byl ale nádherný, když unikající kapitán Rytířů vkleče překonal brankáře Kořenáře střelou nad lapačku.

„Nejdřív jsem zakopl o modrou čáru nebo kruh a pak už jsem do puku jen plácnul a zkusil ho zvednout. Šlo jen o instinkt. Byl jsem u brány a říkal si, že gólman asi půjde dolů. Náhoda, stejně nám to nebylo nic platné,“ pokrčil rameny Plekanec, jenž bodoval počtvrté v řadě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kladenská radost na ledě Sparty během extraligového utkání. Autorem gólu Rytířů byl zkušený Tomáš Plekanec.

Před zápasem se přes Twitter hecoval se svým kamarádem a ikonou Sparty Jiřím Hrdinou. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z Prahy 1985 Plekancovi popřál, ať se mu daří, ale nemusí to být zrovna v neděli na Spartě…

„Trošku jsme do sebe šli, ale samozřejmě ze srandy. Škoda že nám to nevyšlo,“ smutně se usmál Plekanec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice