Hlavní obsah

Krupp by se mohl vrátit do Kolína, píší v Německu. Nic takového není ve hře, odmítá Sparta

Praha

V Kolíně nad Rýnem strávil jako trenér mezi lety 2011 a 2014 čtyři sezony a podle spekulací německých médií by se současný kouč hokejistů Sparty Uwe Krupp mohl do klubu ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko od příštího ročníku vrátit. Bývalý kouč německé reprezentace má ale v pražském klubu smlouvu ještě na příští sezonu. A vedení Sparty Kruppův odchod pro Sport.cz popřelo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Uwe Krupp uděluje pokyny svým svěřencům.

Článek

V pondělí byl od hokejistů Kolína nad Rýnem odvolán Peter Draisaitl, jenž v české extralize vedl České Budějovice, Hradec Králové a Pardubice, a do konce tohoto ročníku nejvyšší německé soutěže je povede Kanaďan Dan Lacroix.

Krupp koučoval "Žraloky" a dovedl je dvakrát do finále. V říjnu 2014 byl propuštěn, tehdejší krok vedení klubu už ho přebolel. "Od té doby proteklo Rýnem hodně vody. Mezi mnou a klubem není ani mráček," řekl třiapadesátiletý rodák z Kolína nad Rýnem listu Kölner Stadt-Anzeiger.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejové Sparty Praha Uwe Krupp (vpravo) a předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Vítěz Stanleyova poháru z roku 1996 s Coloradem se dobře zná se sportovním ředitelem kolínského klubu Markem Mahonem, s kterým působil v Eisbären Berlín. "Chceme hrát atraktivní, rychlý a agresivní hokej," řekl Mahon, podle kterého by byl Krupp pro osminásobného německého mistra tou správnou volbou.

Jenže Sparta podobné úvahy kategoricky odmítá. „O ničem takovém nevím. Můžu říct, že nic takového není ve hře," řekl Sport.cz sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý trenér Sparty Uwe Krupp.

Momentálně je Kolín nad Rýnem v tabulce německé ligy pátý se ztrátou 24 bodů na vedoucí Mannheim. Spartě patří pod Kruppovým vedením sedmé místo v extralize.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články