Hlavní obsah

Kvaky si dobře postavil tyče, chválí Zachar po výhře v Brně parťáka v liberecké brance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně Kometu porazili. Hokejisté Liberce v jediném zápase úterního programu 43. extraligového kola sice na brněnském kluzišti inkasovali jako první, ale pak dokázali dvěma góly skóre otočit ve svůj prospěch a při závěrečné power play domácích zpečetili dalšími dvěma trefami do prázdné branky vítězství 4:1. V utkání se jich nebývale držela štěstěna, gólmana Kváču hned pětkrát uchránila od pohromy tyč či břevno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský útočník Petr Holík před brankářem Petrem Kváčou z Liberce.

Článek

„Kvaky si tyče dobře postavil," usmívá se útočník Marek Zachar, jenž se na triumfu Bílých Tygrů podílel dvěma góly. „V extralize se mi povedlo dvakrát skórovat vůbec poprvé. Zápas jsme však hlavně zvládli jako tým. Samozřejmě s trochou potřebného štěstíčka," říká spokojeně.

Oběma týmům chybělo nejen kvůli koronaviru několik hráčů. „Taková je doba. My jdeme od tréninku k tréninku a od zápasu k zápasu. Děláme maximum, abychom zůstali zdraví. A dokud to půjde, chceme pochopitelně hrát," tvrdí Zachar. Ocenil přínos zkušeného beka Šmída, který se po vleklém zranění nedávno vrátil na led. S ním v sestavě si Liberečtí připsali už druhý triumf v řadě. „Dodal naší obraně klid. Navíc těžíme z jeho přesné rozehrávky. Jsme moc rádi, že je zpátky," chválí parťáka.

Kouč Severočechů Patrik Augusta připustil, že Kometa byla do poloviny střetnutí o něco lepším mužstvem. „Důležité bylo, že jsme ubránili tři soupeřovy přesilovky. Poté se začaly misky vah přiklánět na naši stranu. Získali jsme důležité body," považuje si, že jeho tým moravského soka v tabulce přeskočil.

V brněnské kabině zavládlo naopak velké zklamání, Kometa padla před svými fandy podruhé za sebou. „Porážku s Libercem strašně těžko skousávám. Bohužel jsme selhali v produktivitě. A rozhodla naše chyba v obraně," smutní autor jediné branky Brna Radovan Pavlík. Trefil se po dlouhé době. „To mě samozřejmě těší, ale štve mě, že jsme vyšli bodově naprázdno," stýská si.

Trenér Komety Jiří Kalous žehrá na neproměňování vyložených šancí. „Před soupeřovou brankou nám bohužel chyběl důraz. Doplatili jsme na neschopnost vstřelit víc než jeden gól. O body jsme přišli úplně zbytečně," má jasno.

Na brněnské střídačce tentokrát chyběl majitel klubu Libor Zábranský, který je v karanténě. Kometa se musela obejít i bez kapitána Martina Zaťoviče, jemuž disciplinární komise vyměřila za nevybíravý zákrok na hradeckého Šaldu v minulém extraligovém kole dvouzápasový trest.

Reklama

Související témata: